7 nejúžasnějších firemních benefitů, o kterých nebudete věřit, že existují

Zapomeňte na stravenky, 5 týdnů dovolené nebo možnost homeoffice. Tyto benefity jsou už dnes téměř samozřejmostí, bez kterých by firmy jen těžko sháněly zaměstnance. Mnohé firmy se rozhodly zajít ještě dál a splnit zaměstnancům, co jim na očích vidí.

O zaměstnance je nyní mezi firmami přetahovaná a výčet zaměstnaneckých benefitů se povážlivě rozrůstá. Zabrousili jsme do prostřední českých i zahraničních firem a zjistili, jaké jsou nejlákavější benefity současnosti.

Neomezená dovolená v Artinu

Znáte ten pocit, kdy kvůli nemoci nebo vyřizování na úřadech vyčerpáte velkou část dovolené, několik dní volna si vezmete mezi vánočními svátky…a zbyde vám necelý týden na dovolenou u moře v létě? V brněnské firmě Artin se vám toto nestane. Zde můžete vyrazit klidně na dva měsíce třeba do Karibiku, nebo strávit libovolné množství času na vaší chalupě v Beskydech.

V této firmě se totiž rozhodli svým zaměstnancům neotravovat život zbytečnými restrikcemi, týkajícími se množství volna. Zavedli princip neomezené dovolené – zaměstnanec může čerpat libovolné množství volna ročně. Někteří zaměstnavatelé by měli z takového kroku strach. Ovšem v Artinu se kvůli tomuto opatření žádná anarchie nekoná – zaměstnanci plní zodpovědně všechny své úkoly a žádný pokles produktivity ve firmě nenastal.

Podpora rodiny ve Vodafonu

Skloubit kariéru a péči o děti je pro mnoho rodičů náročné. Firma Vodafone se rozhodla udělat vstřícný krok směrem k zaměstnancům, kteří jsou rodiče malých dětí. Nyní nabízí pro rodiče na mateřské dovolené doplacení rozdílu mezi podporou od státu a jejich mzdou. Otcům společnost umožňuje čerpat 5 dní volna při narození potomka.

Firma rovněž zavedla Flexi office, tzn. možnost pracovat odkudkoliv. Díky tomu zaměstnanci nemusí zbytečně plýtvat svou dovolenou, pokud onemocní – můžou jednoduše pracovat z pohodlí domova.

Cestování po světě s Airbnb

Kdo by neznal oblíbenou platformu, přes kterou můžou cestovatelé sehnat bydlení všude po světě? A co by to bylo za zaměstnavatele, kdyby neumožnil cestování i svým zaměstnancům? Pracovníci Airbnb můžou každý rok využít rozpočet ve výši 2000 dolarů pro ubytování v síti Airbnb. To se hned lépe cestuje, pokud si člověk platí jen letenku.

Pracoviště snů v Ticket Master

Máte už plné zuby fádních firemních interiérů a při slově openspace se vám dělá nevolno? Manažerům v Ticket Master také. Tato londýnská firma se rozhodla vystoupit proti běžnému konceptu pracovního interiéru a své kanceláře přeměnit v dávný dětský sen mnoha lidí. V Ticket Master tudíž nechybí tobogány, kulečník, videohry a celý interiér je koncipován ve velmi hravém a barevném stylu. Díky tomu se můžou zaměstnanci pořádně odreagovat, odpočinout si a poté se naplno vrhnout do své práce.

Inovativní Kentico

Hledáte firmu s podobně hravými prostory, jako má Ticket Master, ale do Londýna se vám stěhovat nechce? Brněnská firma Kentico se rovněž rozhodla své kanceláře přetvořit ve velmi originálním stylu. Toto pracoviště je koncipováno přímo na míru zaměstnancům – lidé zde můžou pracovat, odreagovávat se u zábavních her, nebo dokonce spát.

Ano, v Kenticu si můžete po obědě dát šlofíka v pohodlných boxech na spaní!

Relax s firmou Genentech

Americké firmě Genentech opravdu záleží na tom, aby její zaměstnanci byli odpočinutí. Proplácí jim přístup do wellnes center a masážních salonů. Ti aktivnější z nich si můžou dopřát fitness lekce, štědře zasponzorované firmou. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří by si chtěli zajít ke kadeřníkovi nebo nechat umýt své auto – i tyto služby zaměstnancům zaplatí firma.

Futuristický Google

To nejlepší jsme si nechali na konec. Ne nadarmo je Google každoročně vyhodnocován jako jeden z nejlepších zaměstnavatelů na světě.

Kreativní pracoviště plné barev a vizuálních prvků. Zaměstnancům jsou k dispozici ty nejmodernější počítače a mají šanci využívat Google služby a aplikace tehdy, kdy ještě nejsou k dispozici veřejnosti. V sídle firmy nechybí odpočinkové zóny v podobě pohodlných křesílek, houpacích sítí a hřišť. Zaměstnanci Googlu se nemusí trápit, pokud si třeba do práce zapomenou vzít svačinu – na pracovišti mají k dispozici neomezený přísun potravin a nápojů.

Google se snaží svým lidem maximálně zpříjemnit i čas mimo pracovní dobu. Za dobře odevedený projekt si můžou přijít k masážím zdarma. Pracovníci Googlu v San Franciscu nepotřebují na cestu do práce automobil – firma jim zajišťuje bezplatný autobusový transfer s Wi-Fi připojením.

Zdroj: www.sagepeople.com, archdaily.com