Spustili jsme havarijní pojištění pro užitková vozidla

Zajímá vás, kde si pojistit váš minivan nebo dodávku? V Porovnej24.cz jsme nedávno rozšířili nabídku havarijního pojištění i na tento typ vozidel. Za kolik se můžete pojistit a kolik můžete ušetřit porovnáním cen?

Užitková vozidla většinou využívají podnikatelé nebo lidé, kteří musejí často převážet objemný náklad. Jsou řidiči těchto vozů vystaveni vyššímu riziku autonehody, než majitelé osobních vozů?

Rizikovými faktory může být vyšší nájezd zvláště u firemních vozů (a častější výskyt na silnici bývá spojen s vyšší pravděpodobností nehod). Užitkové vozy mají navíc vyšší hmotnost, kvůli čemuž bývá těžší je ubrzdit například v zatáčce nebo na mokré vozovce.

Proto se havarijní pojištění užitkových vozů rozhodně nevyplácí podceňovat. Přestože se jedná o větší vozy, cena za jejich pojištění určitě nemusí být příliš vysoká. Ilustrujme si to na našem online porovnání cen. Vybrali jsme dva typy vozů – jeden menší (Citroën Berlingo) a robustnější dodávku (Mercedez Benz Sprinter).

Typ vozu Nejdražší havarijní pojištění Nejlevnější havarijní pojištění Možná roční úspora
Citroën Berlingo 10 891 Kč 2896 Kč 7995 Kč
Mercedez Benz Sprinter 11 420 Kč 3837 Kč 7583 Kč

Jak vidíte, cenové rozdíly na trhu havarijního pojištění jsou výrazné a řidič může ušetřit i přes 70 %. Zjistěte, na jakou úsporu si můžete sáhnout s vaším typem vozu. Ve formuláři stačí zakliknout možnost Užitkový automobil.

Porovnat havarijní pojištění