Zrušení pojištění majetku: Výpověď pojistné smlouvy se vzory ke stažení

pojištění majetku

[obsahova-navigace]

Zrušit smlouvu o pojištění domácnosti nebo nemovitosti je možné pouze na základě podání písemné výpovědi smlouvy. Výpověď je nutné podepsat a zaslat doporučeně poštou na adresu pojišťovny nebo předat na pobočce pojišťovny. V případě předání na pobočce si nechte výpověď písemně potvrdit a potvrzení uschovejte. Smlouvu pojišťovně nemůžete vypovědět ze dne na den, ale máte následující možnosti:

pojištění majetku

 

1.) Výpověď pojistné smlouvy k datu konce pojistného období

Jde o nejčastější způsob ukončení pojistné smlouvy. Pojistným obdobím smlouvy je zpravidla jeden rok od data počátku uvedeného na pojistné smlouvě. Pokud nepodáte výpověď smlouvy, dochází k jejímu automatickému prodloužení o další rok.

Výpověď pojistné smlouvy musí být pojišťovně doručena nejpozději 6 týdnů před datem koncem pojistného období. Pošlete výpověď co nejdříve, smlouva bude ukončena až k datu konce pojistného období.

pojištění majetku

2.) Výpověď pojistné smlouvy do 2 měsíců od uzavření smlouvy

Nově uzavřenou smlouvu je možné vypovědět do 2 měsíců od data jejího uzavření. Smlouva končí za 8 dní po doručení vaší výpovědi. Pojišťovna vám vrátí přeplatek pojistného.

pojištění majetku

3.) Výpověď pojistné smlouvy do 3 měsíců od oznámení vzniku pojistné události

Pokud jste měli pojistnou událost, můžete ukončit pojistnou smlouvu do 3 měsíců od oznámení vzniku této pojistné události a pojišťovna vám vrátí přeplatek pojistného. Smlouva končí za 1 měsíc od doručení vaší výpovědi.

pojištění majetku

4.) Výpověď pojistné smlouvy z důvodu navýšení pojistného

Pokud od pojišťovny obdržíte informaci o změně pojistného na další období, můžete pojistnou smlouvu vypovědět do 1 měsíce od oznámení této změny. Smlouva bude ukončena k datu konce pojistného období.

Tip! Pokud vám pojišťovna navýšila pojistné a hledáte, kde právě nabízí lepší podmínky, vyzkoušejte náš porovnávač pojištění majetku. Je zdarma a během chvíle v něm srovnáte aktuální nabídky trhu.

Porovnej pojištění majetku

zrušení pojištění

5.) Výpověď pojistné smlouvy z důvodu prodeje nemovitosti

Pokud dojde ke změně vlastníka nemovitosti nebo domácnosti, zašlete pojišťovně kopii kupní smlouvy a výpověď. Smlouva končí ke dni doručení výpovědi a pojišťovna vám vrátí přeplatek pojistného.

pojištění majetku

6.) Výpověď pojistné smlouvy dohodou

Potřebujete souhlas pojišťovny. Pojišťovny většinou neakceptují výpověď z důvodu lepší nabídky pojištění. Jako důvod mohou pojišťovny akceptovat nespokojenost, uvedení v omyl při sjednání apod. Pojistná smlouva končí ke dni dohody obou stran a pojišťovna vám vrátí přeplatek pojistného.

Prostým nezaplacením pojistného žádnou pojistnou smlouvu korektně ukončit nelze! Obraťte se na nás a my Vám s jejím ukončením rádi pomůžeme.