Přímá likvidace: Služba, která vám ušetří spoustu starostí po autonehodě

přímá likvidace vozu

[obsahova-navigace]

Přímou likvidaci lze sjednat v rámci povinného ručení, ovšem nenabízí ji všechny pojišťovny. V současné době ji má v nabídce ale většina pojišťoven na trhu. Podívejte se na to, co vlastně přímá likvidace je, jak funguje v případě, že vás nabourá vůz bez povinného ručení a které pojišťovny tuto službu aktuálně nabízí.

přímá likvidace vozu

Jak přímá likvidace funguje?

Přímá likvidace se vztahuje na nezaviněné nehody, tzn. pokud vám někdo způsobí škodu na vozidle. V takovém případě vaše pojišťovna zaštítí veškerou komunikaci s pojišťovnou viníka.

O co se u přímé likvidace stará pojišťovna?

Pokud máte ve své pojistce zahrnutou přímou likvidaci, stačí, když nahlásíte pojistnou událost vaší pojišťovně. Ta už za vás obstará následující:

  • Zaštítí dodání správných podkladů o nehodě. Klientovi může poradit, jaké podklady dodat a co vyplnit.
  • Vyplatí vám peníze, tudíž nemusíte čekat, než je vymůže od pojišťovny viníka.
  • Posléze kontaktuje pojišťovnu viníka a celý případ si spravuje sama, přičemž klient již má své peníze a nemusí se o vyřizování starat.

Tato služba je k nezaplacení z toho důvodu, že klientovi ušetří spoustu času a starostí při vyřizování celé záležitosti. Klienti po této službě rovněž sahají z důvodu, aby využili odborných znalostí pojišťovny – pokud totiž celou záležitost místo nich vyřizuje jejich pojišťovna, mají větší jistotu, že jejich podklady k pojistné události budou správně vyplněny, protože projdou odbornou kontrolou. Tudíž se eliminuje riziko zpoždění celé záležitosti vinou chyb ze strany klienta.

Hlavním důvodem, proč řidiči tuto službu využívají, je její rychlost. Pojišťovna pojistné plnění vyplatí hned na začátku celého případu ze svých zdrojů, přičemž klient nemusí čekat, než se podaří vymoct peníze od pojišťovny viníka.

Tip! Zajímalo by vás, na kolik by vás povinné ručení s přímou likvidací vyšlo? Srovnejte si ceny a vyberte nejvýhodnější nabídku.

Porovnejte nabídky pojišťoven

přímá likvidace auta

Jak funguje přímá likvidace, když vás nabourá auto bez povinného ručení?

Přímá likvidace může být rovněž užitečná i v případě nehody s řidičem, který nemá povinné ručení. V takovém případě se škoda vyplácí z garančního fondu České kanceláře pojistitelů, ovšem pokud za vás vše řeší pojišťovna, je celý proces rychlejší a pohodlnější.

přímá likvidace vozu

Seznam pojišťoven, které přímou likvidaci nabízí

V našem nezávislém porovnávači můžete srovnat povinná ručení od osmi pojišťoven. V přehledné tabulce zjistíte, které z nich mají přímou likvidaci v nabídce:

Pojišťovna Produkt Cena za rok
Allianz Přímá likvidace 1500 Kč
Kooperativa Pojištění NA100PRO 1200 Kč
Direct pojišťovna Povinné ručení zdarma
ČPP Pojištění SERVIS PRO 207 – 296 Kč
ČSOB pojišťovna Povinné ručení bez starostí zdarma
AXA pojišťovna Exclusive zdarma
Hasičská vzájemná pojišťovna
Slavia pojišťovna

Přímou likvidaci k pojištění vozu si nejvíce pořizují převážně mladší generace. Ty starší mají stále dojem, že jsou na vše sami a po nehodě musí obvolat či oběhat příslušná místa.

Tip! Zajímají vás další výhody, které pojišťovny k povinnému ručení nabízí? Vyzkoušejte náš nezávislý porovnávač. Stačí zadat pár údajů. My za vás do minuty porovnáme aktuální nabídky trhu:
Porovnej povinná ručení