Japonsko na podzim: 15 nejbarevnějších míst, která prostě musíte vidět

podzim v japonsku

[obsahova-navigace]

Chcete poodhalit krásy Japonska a nasát atmosféru této země? Pak se pusťte do čtení tohoto článku, ve kterém vám představíme 15 nejbarevnějších míst Japonska, která vám vyrazí dech. A kdy Japonsko navštívit? Jedním z nejkrásnějších ročních období v této zemi je podzim. Podzimní sezóna zde trvá zhruba od poloviny září do začátku prosince a v tomto období se začínají listy stromů a keřů barvit do úchvatných barev.

Podzim není barevné období jen u nás, ale i v jiných zemích světa. Nyní vám přiblížíme 15 nejbarevnějších míst Japonska, která stojí za návštěvu.

WFEdmNdY6-Q

1.) Yoyogi Park (Tokio)

Chystáte se na podzim na návštěvu hlavního města Japonska? Pak byste neměli vynechat Yoyogi Park. Tento park je velmi oblíbený na podzim i na jaře, kdy rozkvétají třešňové květy. V oblasti, kde se park nachází, se v roce 1964 uskutečnily olympijské hry v Tokiu.

Tip! Ať už je jaro, léto či podzim, nezapomeňte si na cestu přibalit cestovní pojištění. To nejvýhodnější pořídíte během pár minut online:

Najděte nejvýhodnější cestovní pojištění mluUb-Y0U80

2.) Rikugien (Tokio)

Dalším vyhledávaným místem v Tokiu jsou zahrady Rikugien, jejichž název je v překladu „zahrady šesti básní“. Dokonale si zde odpočinete od ruchu města pod korunami javorů zbarvenými do oranžova. Procházku zahradami můžete zakončit v některé z místních tradičních čajoven.

oXjFRVL2Td8

3.) Koishikawa Korakuen (Tokio)

V samotném srdci Tokia se nachází krásná japonská zahrada Koishikawa Korakuen, která láká na oranžově a červeně zbarvené javory, jejichž listy se odrážejí na hladině centrálního rybníka.

Tip! Nejlepší volbou pro dopravu po Japonsku jsou vlaky. Ekonomicky výhodným řešením je zakoupení Japan Railway Passu (platnost 7, 14 nebo 21 dní).

v0viFqSyrJ8

4.) Shinjuku Gyoen (Tokio)

Nádherné barvy podzimního listí si vychutnáte také v rozlehlém parku Shinjuku Gyoen, který se opět nachází v Tokiu. Tento park je nádherný ve všech ročních obdobích. Pyšní se totiž řadou zahrad, hájů a stromů – přímo vybízí k pikniku.

ZhrH3qCPEAE

5.) Mount Takao (Tokio)

Posledním místem na našem seznamu, které se nachází přímo v hlavním městě, je hora Mount Takao, na jejímž vrcholu se nachází budhistický chrám. Tato hora je vyhledávaným místem milovníků túr. Na horu vede šest tras různých obtížností a na podzim tato oblast nabízí dechberoucí scenérii.

Po cestě musíte vidět:

  • Opičí park
  • Lázeňský dům s horskými prameny
  • Muzeum Takao 599
NBu1B2tSq-E

6.) Daitoku-ji (Kjóto)

Nyní se budeme chvíli věnovat místům v japonském městě Kjóto, které bylo dříve hlavním městem Japonska. Prvním pestrobarevným místem na našem seznamu je budhistický chrám Daitoku-ji poblíž čtvrti Nishijin, jehož vchod je v podstatě tunelem tvořeným javorovým listím.

Tip! Oficiální měnou v Japonsku je japonský jen (JPY). Před tím, než se vydáte na cesty, podívejte se jaký je aktuální kurz:
Kurzovní kalkulačka

5SVXoY0SzfA

7.) Tenrjúdži (Kjóto)

Za návštěvu bezesporu stojí i budhistický chrám Tenrjúdži, který byl založen v roce 1339 k uctění památky císaře Godaigy. Tato lokalita je zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO a je oblíbená mezi turisty i fotografy.

Tip! Pokud se vypravíte na podzim do Japonska, rozhodně se vyplatí takovou krásu zvěčnit na profesionální fotografii. Vyzkoušet můžete třeba českou firmu Localgrapher – chlubí se spoluprací s tisíci fotografy po celém světě, kteří zvládnou jak romantické fotky s drahou polovičkou na břehu moře, tak třeba rodinný portrét v záplavě barev podzimního listí.

hwDWH8tQ6LQ

8.) Daigodži (Kjóto)

Dalším chrámem ve městě Kjóto, který na podzim zdobí červené a oranžové listy javorů, je chrám Daigodži založený již v roce 874. Více fotogenické místo byste v Japonsku jen těžko hledali.

r-3WLyntu4g

9.) Nanzendži (Kjóto)

Pokud jste si zamilovali film Ztraceno v překladu v hlavní roli s herečkou Scarlett Johansson, neměl by vaší pozornosti uniknou ani chrám Nanzendži, kde se odehrávala jedna z oblíbených scén tohoto filmu.

Tip! Ať už se chcete ubytovat v tradičním japonském rjokanu, anebo hotelu evropského stylu, využijte cashback – službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. Cashback na ubytování teď najdete například na:

* Booking.com – 4 % z nákupu zpět
* Hotels.com – až 4 % z nákupu zpět

QC0Qj-CIrk0

10.) Kjótská botanická zahrada, Japonsko

Obrovskou rozmanitostí rostlin a stromů, kterým podzimní barvy neobyčejně sluší, se může pochlubit kjótská botanická zahrada, jež rozhodně stojí na návštěvu ve všech ročních obdobích.

MpBxLivxsn0

11.) Hitachi Seaside Park (Hitačinaka)

Park ve městě Hitačinaka, který se rozkládá na ploše přes 150 hektarů, je turisticky vyhledávaným místem ve všech ročních obdobích. Nejpůsobivější je však právě na podzim, kdy uchvacuje rudě zbarvenými keříky, které hustě lemují kopce.

Bude se vám hodit… Nepočítejte s tím, že se v Japonsku domluvíte jen anglicky. Spíš si přibalte slovník a začněte trénovat základní slovíčka v japonštině, jako jsou například tato:

* Koničiva – Dobrý den
* Arigató – Děkuji
* Sumimasen – Promiňte
* Onegaj šimasu – Prosím
* Sajounara – Nashledanou
* Tasukete! – Pomoc!
* Haj – Ano
* Ije – Ne

bqkrwrAU7Ak

12.) Ibaraki, Japonsko

Krásná místa, která vás zaujmou svou přírodou, se nacházejí i mimo města. Jedním takovým je destinace Ibaraki, která je vzdálená zhruba 2,5 hodiny vlakem od Tokia. Kromě podzimních barev si vás toto místo získá i relativně malým počtem mezinárodních cestovatelů.

7-ahvnh51DE

13.) Daisetsuzan National Park (Hokkaidó)

Na druhém největším ostrově Japonska Hokkaidó se nachází národní park Daisetsuzan, který je vůbec největším parkem tohoto ostrova. Tento park je učiněným rájem pro pěší turisty a milovníky outdoorových aktivit. I vás si jistě získá jeho nedotčená příroda, obzvláště na podzim.

Tip! Uvažujete o cestě do Japonska, ale nemáte na ní dostatek financí? Najděte nejvýhodnější půjčku, díky které si můžete splnit tajné cestovatelské sny i vy.

Najděte výhodnou půjčku tV0RyKcgqsE

14.) Oze National Park

Zhruba 100 kilometrů severně od Tokia se nachází Oze National Park, který charakterizují hory, bažiny a turistické stezky. Od konce září do tohoto parku proudí davy turistů.

DlDQi-KEChE

15.) Towada-Hachimantai National Park

Posledním parkem v našem výběru je Towada-Hachimantai National Park, který je obzvláště krásný právě na podzim. Návštěvníky kromě zbarvených listů okouzluje také známé jezero Towada.

Japonsko: Aktuální podmínky pro cestování
Pokud se chystáte do Japonska, je důležité se seznámit s aktuálními podmínkami pro cestování spojenými s pandemií koronaviru. Vzhledem k tomu, že se podmínky často mění, doporučujeme navštívit stránky Ministerstva zahraničních věcí Japonska, kde najdete podrobné informace.

Podzim se pomalu blíží. Pokud i vy milujete barvy podzimu a chcete si toto roční období vychutnat na 100 %, navštivte některé z nejbarevnějších míst, která se v Japonsku nacházejí. Japonsko si vás ostatně získá nejen svou přírodou, ale také ruchem velkoměst a nezaměnitelnou atmosférou.

Ještě byse vám mohly líbit… naše tipy na návštěvu dalších podzimních destinací:

* Kam na podzim k moři? Nejteplejší destinace v Evropě
* Podzimní prázdniny: 15 tipů na prodloužený víkend s dětmi
* 10 dechberoucích míst, kde si užijete pravou atmosféru Díkuvzdání