15 nejkrásnějších míst, co vidět na Tenerife

tenerife

[obsahova-navigace]

Některá místa Tenerife mohou připomínat dokonce i Havaj. A přitom je máme opravdu téměř za rohem. Můžete navštívit na Tenerife pláže, vydat se do hor a vylézt na nejvyšší horu Španělska, objevit úžasná přírodní zákoutí. Pro děti je na Tenerife aquapark i ZOO.

Můžete celou dovolenou strávit na pláži a v moři, nebo si užít na Tenerife výlety, na které budete ještě hodně dlouho vzpomínat. Nechte se inspirovat našim výběrem patnácti top míst, co vidět na Tenerife.

Uqy7hm-y8B4

1.) Tenerife sopka – místo, na které nezapomenete

Pico de Teide je se svými 3 718 m nad mořem nejvyšší horou Španělska. Zároveň je to vlastně jen zbytek sopky, která vybuchla před 700 000 lety. Její původní velikost odhadují odborníci na 10 kilometrů. Je to první místo, které všechny napadne při úvaze, co vidět na Tenerife.

ES0m4kglFXQ

2.) Hlavní město Santa Cruz de Tenerife

Město je plné barevných uliček, exotických obchodů a nádherných parků. Zajímavostí je Auditorio de Tenerife, což je budova koncertní síně postavená ve futuristickém designu. Za návštěvu stojí ještě trh Mercado de Nuestra Seňora de África nebo botanická zahrada Palmetrum.

IGdYOkWQm-4

3.) Nejkrásnější soutěska na Tenerife – soutěska Masca

Úchvatné místo, které rozhodně za jednodenní túru stojí. To je soutěska Masca. Při sestupu soutěskou projdete malou stejnojmennou vesničkou s několika bílými domky. Výhledy na celé údolí a přírodu soutěsky jsou nezapomenutelné.

xp1X6DxXE4k

4.) Ďáblova soutěska Barranco del Infierno

Krásnou podívanou slibuje i Ďáblova soutěska. Největší odměnu najdete na samém konci soutěsky, kde vás čekají nejvyšší vodopády Tenerife.

8DrHVHekW88

5.) Půlkilometru vysoké útesy Los Gigantes

Na útesy je dech beroucí pohled. Můžete se na ně dívat z blízkého městečka Los Gigantes nebo se vydat na pěší túru a tyto obry zdolat.

ILlIR63V35U

6.) Neslavnější Tenerife ZOO – Loro Parque

ZOO leží u města Puerto de la Cruz a láká na show delfíny a lachtany. Mají ale také velký chov nádherných papoušků. Zvlášť pokud jedete na dovolenou s dětmi, patří ZOO k místům, které zařaďte do seznamu „Co vidět na Tenerife“.

Vstupné
Dospělí 40 EUR
Děti 28 EUR
Děti do 5 let ZDARMA
_K2vFWSW7Jo

7.) Aquapark Siam Park na Tenerife

Moře a pláže jsou na Tenerife božské, ale děti potřebují i další vyžití. Najdete je v akvaparku v Adeje. Nabízí vodní skluzavku z 28 metrové výšky, bazén s akváriem plným žraloků a rejnoků i umělé vlnobití.

Vstupné
Dospělí 40 EUR
Děti 28 EUR
Děti do 2 let ZDARMA
RBJmPcuO9-Y

8.) Monumentální pobřeží Punta de Teno s majákem

Doporučujeme se do této oblasti vypravit v době, kdy zapadá slunce. Útes s majákem, výhled na Los Gigantes nebo na ostrov La Gomera jsou v tu dobu nejkrásnější.

Wb0zYRcQW0I

9.) Mlžný prales pohoří Anaga

Pokud chcete navštívit prales, nemusíte až do Jižní Ameriky. V severní části Tenerife najdete mlžný vavřínový prales. Místo stále patří především přírodě, lidského osídlení je tady minimum.

Nd-klrMC0Zs

10.) Tenerife – top pláže

Pláž El Médano najdete kousek od letiště. Zaujme černým pískem i většími vlnami, které jsou ideální pro vodní sporty. Las Américas je typická dovolenková pláž s bary a spoustou lehátek. Kousek od hlavního města je pláž Las Teresitas, která je ideální pro rodinnou dovolenou. Černá pláž Del Cabezo je vyhledávána běžci a turisty se psy. I proto se jí říká psí pláž. Poslední tip je hlavně pro ty, co milují koupání a opalování bez plavek. Doporučujeme vyrazit na nuda pláž Los Patos.

  • El Médano
  • Las Américas
  • Las Teresitas
  • Los Patos
  • del Cabezo
Qxj0w6Ja3-A

11.) Slavný skalní oblouk Arco de Tajao

Zajímavou podívanou nabízí přírodní skalní oblouk Arco de Tajao. Na délku má 30 metrů a fotografie jsou u něj parádní.

eSYhQ7913-g

12.) Parádní vyhlídka na město Garachico

Asi nejznámější silniční vyhlídka na Tenerife je na městečko Garachico se spoustou barevných domečků.

2XDPRuMRj8s

13.) Nejstarší strom na ostrově – Drago Milenario

Zvažujete, co ještě vidět na Tenerife? Vydejte se za pamětníkem. Nejstarší svědek dění na ostrově je strom Drago Milenario. Najdete ho v městečku Icod de los Vinos.

tvXO9Cob8Eg

14.) Pohádkové skalní město Paisaje Lunar

Máme pro vás tip na zajímavou túru. Navštivte skalní útvary Paisaje Lunar a pohrajte si s vlastní fantazií. Schválně, co všechno v pohádkových skalách uvidíte?

VTaVm5nwNgI

15.) Dům Aghaty Christie v Puerto de la Cruz

Původně rybářská osada, která má velice příjemné klima. Leží na severním pobřeží, kde je vyšší vlhkost a tím i krásná zeleň. Toto místo si oblíbila i slavná spisovatelka detektivních románů.

pláže na Tenerife

Tipy, jak se vydat na Tenerife a ještě ušetřit

I když jsou Kanárské ostrovy symbolem spíše luxusnějších dovolených, dá se tam jet i po vlastní ose. A s rozumnými nákupy to vůbec nemusí být drahá dovolená. Podívejte se na pár našich tipů, jak optimalizovat dovolenkový rozpočet.

1.) Jak ušetřit na letenkách

Letenky kupujte s předstihem, v akci a ideálně ještě s cashbackem.

Věděli jste, že… je cashback služba, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět? Nevěříte? Podívejte se například na:

* Kiwi.com 3 % zpět
* Pelikan.cz 100 Kč z nákupu
* Lufthansa.com 1 % zpět
* Eurowings.com 1 % zpět

2.) Jak ušetřit na ubytování?

Ubytování rezervujte ihned po letence, můžete výrazně ušetřit. A když přidáte nákup s cashbackem, bude to, ještě o nějaké procento levnější.

Tip! Cashback můžete využít i při rezervaci ubytování. Nejoblíbenější ubytovací portály na cashbacku jsou:

* Booking.com 4 % zpět
* Agoda.cz až 2 % zpět

3.) Jak ušetřit na vybavení?

Dokonce i výbavu na dovolenou můžete nakoupit u e-shopu, které vrací peníze zpět. Dají se tak koupit kufry, výbava na horskou turistiku, ale třeba i plavky nebo opalovací krémy.

Tip! Tak se pojďte podívat, kde se dá ještě ušetřit a využijte zbylé peníze na další cestování po světě. S cashbeckem to jde samo.

Bagalio.cz až 7 % zpět
Cestovatelskyobchod.cz 7 % zpět
DrMax.cz až 10 % zpět
Notino.cz až 10 % zpět

4.) Jak ušetřit na výdajích za ošetření v cizině?

Před odjezdem si zkontrolujte cestovní doklady a nezapomeňte na dobré cestovní pojištění.

Tip! Pokud se rozhodnete vycestovat kamkoliv do zahraničí, najděte si to nejvhodnější cestovní pojištění, které pokryje všechny vaše potřeby. Navíc se můžete jednoduše připojistit právě na COVID-19. Zkuste to zde:

Cestovní pojištění již od 7 Kč na den

5.) Myslete na zadní vrátka

Pokud plánujete hodně akční dovolenou, je dobré překontrolovat si i životní pojištění a úrazové pojištění. Budete klidnější.

6.) Nenechte se zaskočit

Stále ještě nejsou zrušena všechna covidová opatření. Doporučujeme si před odletem zkontrolovat jejich aktuální stav.

Chceme-li vyrazit na zahraniční dovolenou, měli bychom na to mít našetřeno. Všichni odborníci varují před půjčkami na krátkodobé zážitky a tedy i na dovolenou. Pokud máte problém úspory budovat, podívejte se, jak to dělají jiní.