Dárky pro kamarády na Vánoce: 10 levných drobností, které potěší

vánoční dárky kamarádům

[obsahova-navigace]

Inspirace na drobné dárky pro kamarády na Vánoce není nikdy dost. Zde je opravdu zbytečné utrácet velké částky. Malá drobnost, která udělá radost a připomene vaše přátelství, bohatě postačí. Stačí jen zamyslet se nad povahou kamaráda a nechat se inspirovat některým z našich tipů. Je kamarád věčně ve stresu nebo má mlsný jazýček? Máme ti i na dárky, které kombinují praktičnost a designový kousek. Ale také praktické vychytávky do přírody či na sportování. Nechte se inspirovat.

balicí papír na balení dárků

Drobnosti pro odreagování

Stres je v současné době přítomný snad všude. O to víc potěší dárky, které s ním pomáhají bojovat. Pro jednoho může být skvělým relaxem návrat k hlavolamu z dětství, pro jiného masáž přírodním olejem.

Tip! Vánoční nákupy doporučujeme řešit včas a přes cashback – službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět.

rubikova kostka

1.) Nesmrtelná rubikovka

Tříbí mysl a uvolňuje ztuhlé prsty. Pecka pro relax. Navíc dnes už to nemusí být obyčejná kostka 3×3, ale může mít i velice zajímavý design. Jako je třeba inovativní V-cube, kterou najdete v eshopu Albi. Nyní navíc s až 10% cashbackem.

masážní olej

2.) Masážní a relaxační oleje

Drobnost, která ale může přinést hodně radosti. Masáž relaxačními oleji totiž uvolňuje napětí nejen svalů, ale také na duši. Úžasný výběr a cashback 4 % najdete na iHerb.com.

vánoční stromek s dárky

Designové kousky do bytu či kanceláře

Malé designové kousky jsou perfektním dárkem pro kamarády na Vánoce. Vybrali jsme dárky, které jsou zajímavé svým vzhledem, ale perfektně zastanou i praktickou funkci.

Tip! Chcete si o trochu více nafouknout letošní vánoční rozpočet? Využít k tomu můžete například kreditní kartu. Ty nejlepší nabízí bezúroční období na až 55 dní.

Porovnej kreditní karty

kokosová miska

3.) Designová kokosová miska

Malé umělecké dílko vytvořené rukama šikovných vietnamských řemeslníků je příjemnou vánoční pozorností. Možná i vás překvapí, jak krásné kousky to jsou a budete nutně jednu potřebovat domů. Koupíte je Zkokosu.cz s cashbackem až 11,3 %.

designové dárky

4.) Cool drobnosti, které překvapí praktickým jádrem

Zarážky na knihy ve tvaru opic nebo kasička jako rockové prasátko s křídly jsou cool dárky pro kamarády na Vánoce. Tyto i další mírně ulítlé dárečky najdete na Vemzu.cz s cashbackem 8 %.

dárkový koš

Jedlé dárky pro kamarády na Vánoce

Popularita tzv. jedlých dárků je obrovská. Důvod je naprosto zřejmý. U jedlého dárku totiž nehrozí, že byste darovali zbytečnost, která se po Vánocích bude povalovat někde na dně šuplíku.

Tip! Chtěli byste raději vlastnoručně dárek vyrobit? Máme pro vás inspiraci na báječné jedlé a DIY dárky z vaší kuchyně nebo dílničky.

jedlé vánoční dárky

5.) Oříšky, dobrá čokoláda nebo kvalitní ořechové máslo

Zdravé dárky jsou naprostý top. Potěší chutí bez zbytečných výčitek. U Nutsmana mají zajímavý výběr i cashback 8 %.

vánoční káva

6.) Voňavý zelený čaj nebo káva s hříšně podmanivou příchutí

Pokud kamaráda skutečně dobře znáte, nechte intuici, ať v Oxalis vybere ten správný dárek. A pokud se intuice nechytá, nakoukněte do rubriky dárky. Na vše máte v Oxalis cashback 15 %.

vánoční dárky

Voňavé potěšení

Dárky, které kouzlí vůní, nemusí být výsadou jen žen. Dobře zvolený parfém do auta zahřeje srdce nejednoho motoristy.

Tip! Nehledáte jen tipy na dárky pro kamarády na Vánoce, ale také nové auto pro sebe? Podívejte se do našeho online bazaru, kde si můžete vybrat z více než 30.000 ojetých vozů.

vánoční vůně do auta

7.) Sada vůní do auta

Každého vlastníka čtyřkolového mazlíka potěší příjemný parfém do auta. Příšerné zelené stromečky už opravdu nikdo nechce. Skvělou sadu najdete na Alpik.cz s cashbackem 8 %.

vánoční svíčka

8.) Luxusní vonná svíčka

Zvlášť kamarádky často ocení kombinaci milého, voňavého a vlastně i praktického dárku. Krásné vonné svíčky, ale i aromadifuzéry nabízí Notino.cz s cashbackem až 10 %.

vánoční výlet

Vychytávky do přírody, na sport a na cesty

Poslední dva tipy jsme věnovali dárkům pro aktivní kamarády. Nemusíte se pouštět do drahého sportovního náčiní nebo výbavy pro horaly. Malá, ale praktická drobnost, potěší stejně.

Tip! Celkové náklady na Vánoce můžete vyřešit i předvánoční půjčkou. Tu nejlepší najdete srovnáním aktuálních nabídek bank a dalších finančních institucí:

najděte nejlepší půjčku

láhev na vodu

9.) Zdravá láhev na kolo nebo designová láhev na vodu

Milý finančně nenáročný dárek, který ale potěší každý den. Eshop Econea.cz je skvělý zdroj zdravých a ekologických lahví. Nyní s cashbackem 4 %.

náramek na přežití v přírodě

10.) Náramek pro přežití pro všechny akční kámoše

Skvělá vychytávka do přírody je k dostání v eshopu Izmael.eu se slevou 10 %.

Při výběru dárků přejeme šťastnou ruku. Vánoční online nákupy doporučujeme platit kreditní kartou. Nejen, že vám poskytne finance na víc, ale platby s kreditkou na internetu jsou bezpečnější než s debetní kartou. Pokud totiž narazíte na podvodníky, nepřijdete o všechny rodinné finance. A kreditní karta se hodí i na další věci.

Na Vánoce [aktualni-rok]… by se vám ještě mohly hodit naše další tipy a sváteční inspirace:

* Vánoce u moře: 7 teplých destinací, kam utečete předvánočnímu stresu
* Sníh na Vánoce: 10 destinací, ve kterých si užijete zasněžené svátky
* Netradiční vánoční cukroví: Recepty z Ameriky, Brazílie, Irska