Zařizování bytu nebo domu: Podívejte se na nejčastější chyby!

stěhování gauče

[obsahova-navigace]

Stačí udělat jen pár chyb a váš domov bude působit jinak, než byste si přáli. I proto pro vás máme tipy na to, čemu byste se měli při zařizování bytu nebo domu vyhnout. 

sedačka

Nábytek stavíte blízko stěn

Nezáleží na tom, do které části svého domova se podíváte – nachází se u každé vaší stěny něco? Jsou všechny skříně, komody, ale také křesla doslova přilepeny na stěnách? Možná jste tedy při zařizování bytu nemysleli na všechny aspekty. Pokud bude všechen nábytek lemovat prostor kolem stěn, bude prostor vypadat přeplněně a menší, než ve skutečnosti je. I proto se snažte některé kusy nábytku přesunout do prostoru. Například pohovce bude umístění od zdi slušet nejvíce.

Tip! Náhle vám některý z důležitých pomocníků vypověděl službu a vy hledáte možnosti, kterými byste ho zafinancovali? Vyzkoušejte porovnávač půjček a zjistěte, která instituce vám právě teď poskytne tu nejlepší!

Najděte nejlepší půjčku

oblečení na věšáku

„Nepořádek“ při zařizování bytu či domu

Nezáleží na tom, zda je váš dům zařízen jako z katalogu. Pokud v něm totiž nebude pořádek, nikdy nebude vypadat dokonale. I proto se snažte ve svém interiéru udržovat pořádek. Police, skříně, odkládací stolky, ale i konferenční stolek by měli mít svůj řád. Dojem mohou zkazit také všudypřítomné kabely. Boty budou vypadat lépe v botníku než na podlaze, bundy pověste na věšák, nikoliv na židli. To, co nepoužíváte pravidelně, schovejte do skříní nebo úložných boxů.

Tip! Pořizujte si vybavení do bytu či domu chytře přes cashback – službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. Cashbacky na nábytek právě najdete na:

* Sconto.cz – 2,5 % z nákupu zpět
* IDEA-nabytek.cz – 10 % z nákupu zpět
* NejlevnejsiNabytek.cz – 3 % z nákupu zpět

moderní obývák

Slaďte také podlahy

Podlahy jsou často opomíjenou součástí každého domova. A to je škoda. Protože i podlahy mohou mít velký vliv na to, jak bude náš domov vypadat. Je podlaha ve vašem interiéru hezká? Pak je škoda ji zakrývat celoplošným kobercem. Raději si kupte jen kusový, který umístíte na vhodně zvolené místo.

Tip! Plánujete radikálnější renovaci a nákup komplet nového vybavení bytu? S financováním umí pomoci i hypotéka na rekonstrukci. Spočítat si ji můžete v naší kalkulačce zde:

Vyzkoušejte hypoteční kalkulačku

zařizování bytu

Nepřehánějte to s dekoracemi

Dekorace mohou náš interiér o hodně vylepšit, ale také mohou veškerou naši snahu o dokonalý domov zhatit. I proto při zařizování bytu nebo domu nepodléhejte chtíči, řiďte se raději svým rozumem. Nakupujte pouze to, co váš domov opravdu ozdobí.

Tip! Přes cashback si můžete také pořídit dekorace a získat část peněz za nákup zpět:

* 4home.cz – 4 % z nákupu zpět
* Decodoma.cz – až 5 % z nákupu zpět
* Butlers.cz – 7 % z nákupu zpět

Vyzkoušejte zdarma cashback

moderní ložnice

Kolik barev je až příliš mnoho barev?

Nic nevypadá hůř než interiér, ve kterém hraje deset barev. V takových chvílích se vám interiér nepovede sjednotit nikdy. To však neznamená, že by vše mělo být jen v jedné barvě – to by pak prostor vypadal naopak smutně a vše by v sobě splývalo. Místo toho se řiďte pravidlem tří barev – kdy jednu zvolíte jako barvu hlavní a dvě jako doplňkové (tedy takové, které využijete u dekorací). Mezi oblíbené barevné kombinace patří:

  • bílá, šedá, béžová (dřevo)
  • bílá, světle šedá, tmavě zelená
  • bílá, černá, světle modrá
  • bílá, černá, světle růžová
  • bílá, tmavě šedá, žlutá/okrová
  • světle šedá, tmavě šedá, béžová (dřevo)
  • krémová, khaki, béžová
  • bílá, hnědá, výrazná barva (např. jasně růžová)

pohovka s polštáři

Pohovka, na kterou se nevejdete

Velké množství přehozů a polštářků na pohovce sice může vypadat hezky, ale díky nim naprosto zanikne pohovka samotná. Nemluvě o tom, že si nebudete mít kam sednout. Proto to nepřehánějte a dejte na pohovku jen přiměřené množství polštářků.

Během zařizování bytu nebo domu přejeme šťastnou ruku a doufáme, že vám naše tipy přinesly nový pohled na věc.

Průvodci bydlením… a tipy do domácnosti, které by se vám ještě mohly hodit:

* Jak vybrat nejlepší pojištění domácnosti a majetku?
* Záslepka do zásuvky a další vychytávky, které vám pomohou ochránit děti
* 15 x nejlepší klimatizace s topením