Kašperské Hory: Nejlepší restaurace, ubytování, výlety, lyžování a další tipy

běžky šumava

[obsahova-navigace]

Historie města Kašperské Hory sahá do středověku. Jeho rozkvět stál na zlatých dolech, které v okolí přinášely obživu i bohatství. Díky nim najdete přímo ve městě krásné historické památky a za rohem stojí vyhlášený hrad. Nechybí ale ani sportovní vyžití. Můžete se pustit na běžky nebo navštívit místní lyžařských areál. V okolí jsou zajímavé naučné stezky a nádherná šumavská příroda. Díky čilému turistickému ruchu je tady i několik zajímavých restaurací.

kašperské hory

Relaxace a bohatá historie

Do Kašperek můžete vyrazit za historií, ale i odpočinkem. Pro ten jsou ideální lázně Kašperské Hory. Přímo na náměstí najdete příjemný Parkhotel, který v sobě ukrývá bylinné lázně. Můžete se nechat hýčkat bylinkovou masáží, nebo vyzkoušet třeba netradiční speleoterapii, která využívá očistné síly místních jeskyní. A ve volných chvílích doporučujeme navštívit královský hrad Kašperk. Ten nechal vystavět Karel IV. jako strážní hrad. Procházka k němu je velice příjemná.

řízek a bramborový salát

Kde složit hlavu a kde se dobře najíst?

Cílem cesty jsou Kašperské Hory? Ubytování můžete najít klidně přímo na náměstí, nebo v některém z místních penzionů a apartmánů. Na jídlo pak můžete skočit do některé místní restaurace. Kašperské Hory jich ukrývají hned několik. Tři z nich se dostaly i do pověstného Maurerova výběru:

Tip! Rezervaci ubytování doporučujeme udělat dostatečně dopředu a přes cashback na webu Booking.com, abyste si zajistili co nejlepší cenu.

malá lyžařka

Na běžky nebo na svah?

Na jihovýchodním konci města Kašperské Hory nejdete příjemný rodinný lyžařský areál. Celá rodina se vyřádí na 4 zasněžovaných sjezdovkách. Jedna je červená, dvě modré a ta poslední je brána jako cvičná. Pro děti si můžete objednat i výuku lyžování. Puberťáky potěší místní atrakce snowtubing, aneb jízda na speciální pneumatice v upraveném sněhovém korytě. Nechybí ani tolik populární snowpark. A pokud vás sjezd neláká, naložte běžky. Upravených tras je v okolí Kašperských Hor dostatek.

Tip! Výbavu na lyže si můžete půjčit na místě. Pokud se ale sjezdu nebo běžkám věnujete pravidelně, vlastní výbava se vyplatí. Zvlášť když využijete možnost nákupu s výhodným cashbackem.

* Alpine Pro – 6 % z nákupu zpět
* Husky – až 10 % z nákupu zpět
* Lyže Radotín – 2 % z nákupu zpět

kašperské hory

Kašperské Hory – výlety po okolí

Na Šumavě je pořád, co dělat. Můžete se jen tak toulat okolní přírodou, zdolat některý z vrcholků šumavských hor nebo se vydat na naučnou stezku nebo jinou turistickou atrakci. Přinášíme výběr toho, co bychom rádi v okolí Kašperských Hor doporučili. Na Šumavě je toho ale samozřejmě daleko více.

  • Stezka strážců hranice – Okružní naučná stezka má téměř 20 kilometrů a provede vás po stopách strážců našich hranic. A to nejen těch soudobých, ale i středověkých.
  • Klostermannova vyhlídka u Srní – Místo, které miloval spisovatel Karel Klostermann, neztratilo dodnes své kouzlo. Z vyhlídky se můžete podívat do údolí řek Vydry a Křemelné, navštívit tzv. vodní zámek nebo Čeňkovu pilu.
  • Cesta zlatokopů – Naučná stezka začíná přímo na náměstí a zavede vás po stopách místních zlatých dolů.
  • Procházka Povydřím – Stačí popojet kousek autem a ocitnete se v pohádkovém údolí řeky Vydry. Nádherná procházka lemuje její koryto.
  • Prameny Vltavy – Pohodová procházka vede i k pramenům Vltavy. V klidu ji zvládnete i s menšími dětmi. Tradičně se začíná na Kvildě a jde se po značené turistické trase.

Pokud nehodláte strávit pobyt v Kašperských horách v lázních, ale chcete se taky trochu kouknout po okolí nebo si vyrazit na lyže, doporučujeme zkontrolovat si úrazové pojištění. Jenom přece hory, a zvlášť v zimním období, mohou být zrádné.

Tip! Kvůli novému úrazovému pojištění nemusíte hned začít obíhat pojišťovny. Stačí se zastavit v našem nezávislém porovnávači, zadat jen pár údajů, vybrat si tu nejlepší nabídku a pár kliky ji sjednat online.

Najděte nejlepší úrazové pojištění