Jak vybrat nejlepší cestovní pojištění na Slovensko? 5 tipů, jak najít nejvýhodnější variantu

cestovní pojištění na Slovensko

[obsahova-navigace]

První zásadní otázka při cestování k našim sousedům spočívá v tom, zda je vůbec nutné se připojistit. Komerční cestovní pojištění na Slovensko povinné není. To platí pro celou Evropskou unii. Jeho sjednáním si kupujete extra dávku klidu ve vypjatých situacích. Je to váš pomocník při shánění vhodného lékař a vymýšlení kroků, co máte dělat. Cestovní pojištění na Slovensko nezapomeňte přibalit do kufru především v případě, že se chystáte na turistiku do hor a na lyže. Slovenské hory nepodceňujte.

Stačí mít české zdravotní pojištění?

Na Slovensku si teoreticky vystačíte s českou kartičkou zdravotního pojištění. Náklady na léčbu či ošetření ale mohou přesáhnout hranici, která je dána českými pojišťovnami pro pojištění v zahraničí. Vaše pojišťovna uhradí za léčbu či zásah takovou částku, jakou hradí svým pacientům tamní pojišťovny.

Rozhodně nezahrnuje:

  • repatriaci do Čech,
  • transport sanitkou,
  • poplatek za pohotovost.

EHIC neboli European Health Insurance Card, využijete ve veřejných zdravotnických zařízeních. Což ale znamená, že nepokrývá zásah horské služby. Pokud si tedy v kopcích vymknete kotník a bude vám pomáhat horská služba, platíte její zásah z vlastní kapsy. I relativní banalita může vyjít na stovky tisíc korun. Třeba taková drobnost jako přesun zraněného z hor do automobilu záchranné služby a následný převoz k lékaři.

Věděli jste, že… ošetření v soukromých zařízeních jde bez cestovního pojištění na Slovensko kompletně z vaší kapsy?

cestovní pojištění do zahraničí

Ušetřete na cestovním pojištění na Slovensko

Cestovní pojištění neobcházejte. Rozhodně si ho uzavřete. Podívejte se na způsoby, jak na jeho sjednání můžete ušetřit.

1.   Pojištění rizikových sportů

Předem si ujasněte, co na dovolené plánujete. I v nižších variantách krytí jsou započítané rekreační sporty jako třeba běh, cyklistika a lyžování v turistických areálech. Každá pojišťovna má sporty rozdělené trochu jinak. Proto si právě tuto část smluvních podmínek řádně prostudujte.

Některé tzv. rizikové sporty je možné připojistit – jízda na banánu, jízda na skútru. A s některými budete mít problém. To se týká např. skydivingu, horolezectví, skialpiningu.

2.   Limity cestovního pojištění

Pohlídejte si, jaké limity na cestovním pojištění máte. Finální částky jsou ovlivněné tím, jaký charakter cesty plánujete. Při cestách po Evropě by vám měl stačil limit 1,5 milionu na léčebné výlohy, jistota jsou však 3 miliony.

S limity to ovšem nepřehánějte. Opět si rozeberte svou dovolenou a zakomponujte do cestovního pojištění jen to, co může nastat. Vaše veřejné pojištění už část běžné léčebné výlohy dokáže pokrýt. Soustřeďte se na pokrytí nákladů na pobyt v nemocnici či převozy.

3.   Cestovní připojištění

K základnímu pojištění si můžete sjednat připojištění, doplňková pojištění. Patří sem např. pojištění zavazadel, nadstandardní asistenční služby, pojištění zrušení zájezdu. Pokud při procházení podmínek zjistíte, že je pro vás zbytečné, neobjednávejte ho. Vybírejte jen to, co využijete.

4.   Zkuste srovnávače

Cestovní pojištění je jedno z pojištění, které se dá jednoduše a zřetelně srovnat. Vyzkoušejte naši kalkulačku cestovního pojištění. U nás si můžete přímo vybrat, zda potřebujete pojištění úrazu, rizikových sportů, zavazadel, zrušení zájezdu.

5.   Rodinné pojištění

Sjednání jednoho produktu pro celou rodinu nebo pro celou skupinu bývá výhodnější než pojišťování individuálních členů. Pokud nejde o rodinu, můžete se dobrat skupinových slev.

cestovní pojištění online

Online cestovní pojištění na Slovensko

Zapomeňte na návštěvy pojišťoven ve svém okolí a obíhání poboček. Všechny pojišťovny nabízejí za sjednání pojištění online slevy. Klidně si stačí sjednat pojištění večer před odjezdem, kdy už mají pobočky stejně zavřeno. Doma si vytisknete potvrzení a můžete vyrazit.

Vytipujte si několik pojišťoven, které vám vyhovují a jejichž službám věříte. Podívejte se na jejich web. Některé si na sezónu připravují pro klienty různé akce. Přece jen i po spočítání ceny v akci zkuste srovnat cenu na srovnávači. I po započtení slev pojišťovnou může vyjít cena ve srovnávači výhodněji.

Tip! U nás najdete cestovní pojištění na Slovensko od 7 korun na den. Vše vyřídíte jednoduše. Stačí pár kliknutí a máte jistotu, že v případě zdravotních komplikací nebo jiných nepředvídatelných situací budete mít pokryté náklady.

Nejlevnější cestovní pojištění

Co už pojištění neovlivní?

Na cenu pojištění nemá vliv termín, kdy pojištění platíte. Klidně si ho můžete sjednat měsíc před odjezdem, nebo večer před cestou. Cena je stejná a v čase se nemění.

Pokud už jste v zahraničí, je to se sjednáním pojištěním trochu složitější. V takovém případě je typicky odložen počátek pojištění, některé pojišťovny volí 3 dny od data sjednání, jiné až 7 dní, u dalších jde o hodiny. Některé pojišťovny sjednání cestovního pojištění ze zahraničí zcela zakazují. Pojišťovny se tímto opatřením kryjí před klienty, kteří už nějaký úraz či nemoc v zahraničí potřebují akutně řešit.