Black Friday právě začíná. 15 e-shopů, kde ušetříte až 70 % z ceny

black friday

[obsahova-navigace]

Black Friday je ve Spojených státech jeden z nejvýznamnějších dnů pro nákupy se slevou. Stal se ikonou konzumu a postupně se rozšiřuje do celého světa. Je tomu tak i v České republice. Začátkem listopadu začínají lidé řešit vánoční dárky a obchodníci jim vycházejí slevami vstříc. Ne v tak masovém měřítku jako v USA, ale i u nás najdete obchody a e-shopy s nabídkou zboží přesahující slevy 70 %.

Kde se vzal Black Friday?

Black Friday se slaví po vzoru USA jeden den po Dni díkůvzdání (Thanksgiving Day). Ten vychází na čtvrtý čtvrtek v listopadu. Black Friday startuje tradičně v pátek po tomto dni.  Tento den se považuje za začátek vánočního nákupního období. Ve Spojených státech je znám svými velkými slevami a akcemi, které mají za cíl přilákat co nejvíce zákazníků do obchodů a online e-shopů.

Black Friday je globální fenomén a mnoho obchodů a online e-shopů se na tento den připravuje týdny až měsíce dopředu.

Akce obvykle zahrnují slevy na výrobky, omezené nabídky, speciální kupóny a věrnostní programy, které mají přilákat zákazníky. Některé obchody také otevírají v noci a nabízejí „noční prodeje“, kdy mohou zákazníci nakupovat za ještě větší slevy.

black friday

Black Friday 2023 v ČR

Black Friday oficiálně startuje 24. listopadu 2023 po vzoru Ameriky. U nás mnoho společností volí jiný přístup než jednodenní davové šílenství a lov slev. Jako Black Friday označují nejrůznější akce, které trvají třeba celý listopad, jindy si zvolí některý z adventních víkendů, ve kterém nabízí výhodnější nákupy, dopravu zdarma na všechny objednávky. Podívejte se na aktuální výrazné slevy v nabídkách e-shopů.

Tip! Vánoční nákupy doporučujeme řešit včas a přes cashback – službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. 

Využijte cashback

Obchody se slevami až 70 %

Black Friday je typické slevami dosahujícími právě 70 %. Platí to v USA, ale i u nás.

1. Bezvasport.cz

Bezvasport je jedním z největších e-shopů, které nabízí sportovní a módní oblečení. Už nyní v něm seženete za zajímavé ceny svetry s vánočními motivy. Kromě toho celoročně běžně pořídíte oblečení se slevou až 70 %.

2. AboutYou.cz a AboutYou Outlet

Online nákupy pánského, dámského i dětského oblečení s dopravou a vrácením zdarma vás dříve nebo později zavedou na AboutYou nebo AboutYou Outlet. Ne cenovkách najdete slevy až 75 %. Přesné plány na Black Friday 2023 zatím AboutYou nezveřejnilo. Známé je jen to, že proběhne v pátek 24.11.2023 a v akci budou oblíbené značky jako GAP, Michael Kors, Nike, Adidas, Lacoste.

  • Více na stránce: Aboutyou.cz a získejte cashback až 15 %

3. kolovna.cz

Kolovna je už podle názvu e-shop, který se zaměřuje na cyklistiku, prodej kol a všech myslitelných doplňků k tomuto sportu. Ve svém outletu garantují slevy minimálně 60 %.

4. Douglas.cz

E-shop s kamennými pobočkami Douglas má v nabídce jakékoliv parfémy, kosmetiku, make-up, které si jen dokážete představit. V průběhu celého roku probíhají tematické akce a poskytují se slevy až 70 %. Už nyní se spouští akce Brzké Vánoce.

  • Více na stránce: Douglas.cz a získejte cashback až 5 %

5. Biooo.cz

Široký sortiment kvalitní přírodní biokosmetiky a ekodrogerie seženete na e-shopu Biooo. S velice pěknými slevami až 70 % se setkáte celoročně.

  • Více na stránce: Biooo.cz a získejte cashback až 15 %

6. Lindt.cz

Na vrchní pozice vysokých slev narazíte i na e-shopu Lindt. Už nyní se můžete pustit do nákupu čokoládových medvídků, Mikulášů, adventních kalendářů, dárkových balení a dalšího klasického vánočního a předvánočního zboží. Na druhou stranu nemusíte tak spěchat a dopřát si jejich aktuální nabídku na Halloween. V poslední šanci najdete produkty se slevou až 70 %.

7. 4camping.cz

Pokud ve vás vyvolávají výprodeje pocit, že se e-shopy zbavují neprodejného zboží, tak se tohoto dojmu na vlastní oči zbavíte na webu 4camping. Slevy i přes 70 % tady najdete na značkové sportovní vybavení Kilpi, Alpine Pro, Hannah nebo Intex.

  • Více na stránce: Podívejte se na výprodejovou nabídku 4camping a získejte cashback až 8 %

8. inSPORTline.cz

Čím by vás mohl překvapit obchod se sportovním vybavením? Široká nabídka na všechny myslitelné sporty je doplněna slevami až 70 %. V rámci akčního podzimu si můžete pořídit třeba novou koloběžku nebo kolo.

9. outdoorkids.cz

Děti jsou rošťáci a venku vyvádí nevídané kousky. Aby platilo, že není špatného počasí jen špatného oblečení, je tady e-shop outdoorkids. Najdete v něm softshellové oblečení, čepice, nepromokavé oblečení, barefoot obuv. Abyste finančně neplakali při každém centimetru, o který vaše dítko vyroste, mrkněte na slevy až 70 % v tomto e-shopu.

black friday

Obchody se slevou 80 % a více

Zdá se to téměř nedosažitelné. V některých e-shopech najdete slevy 80 % a více.

1. Knihy Dobrovský

Knihy Dobrovský rozjely už nyní Black Friday pro nedočkavé. Nabídka se vztahuje na tisíce produktů včetně audioknih, her, e-knih a dárkového zboží. Slevy jsou stovky korun a někdy i více než 90 %.

Trvání akce: pondělí 16. října až neděle 29. října

2. ZOOT

ZOOT si své místo mezi e-shopy s oblečením už získalo. V nabídce má originální a neotřelé zboží odrážející světové trendy mnoha i méně známých značek. Celoročně na webu najdete slevy a různé akce včetně Black Friday. Ve výprodeji standardně koupíte oblečení i se slevou 80 %.

  • Více na stránce: E-shop Zoot a získejte cashback až 8 %

3. Footshop

Adidas, Converse, Nike, Vans… Ale nejen boty. Také kšiltovky, batohy, peněženky mnoha značek. Ať už chystá e-shop jakoukoliv akci na Black Friday i nyní má slevy až 80 %.

  • Více na stránce: Web Footshop a získejte cashback až 10 %

4. Bibloo

Módní e-shop s dámským, pánským i dětským oblečením. Exkluzivní nabídky se zde objevují téměř denně stejně jako slevy 80 % a více. Na nabídku e-shopu pro předvánoční šílenství si proto rozhodně počkejte.

5. 4home.cz

Bytový textil, povlečení, ručníky, bytové doplňky a příslušenství do domácnosti patří mezi časté vánoční dárky. Za zajímavé ceny je koupíte na e-shopu 4home. V rámci Black Friday bývají každoročně slevy přesahující i 80 %.

  • Více na stránce: Web 4home a získejte cashback až 4 %

6. Alza.cz

Ukřičený mimozemšťan Alzák přináší v rámci Black Friday hodně zajímavé akce. Ne jinak tomu bude i v roce 2023. Nabídku zatím nezveřejnil, ale jako každý rok čekáme slevy i přes 80 %.

Pokud Black Friday letos nestihnete, nevěšte hlavu. V nabídkách e-shopů jsou slevy až 90 % po celý rok.