Asistenční služba

Asistenční služba se úzce vztahuje k pojištění a nastupuje na řadu ve chvíli, kdy dojde ke škodní události, tedy bez ohledu na viníka nehody, škody či události. V každém případě zajišťují rychlou pomoc pro pojištěného, a to jak na území České republiky, tak i v zahraničí.

Může se však jednat i o drobnosti, na které se využije asistenční služba, jako je třeba otevření dveří bytu při nefunkčním zámku, ale i o zásadní pomoc jako je poskytnutí náhradního ubytování v případě živelní pohromy.

Co zajišťuje asistenční služba?

U pojištění vozidel se běžně do služeb asistenční služby řadí příjezd odtahového vozidla, vyproštění vozidla, pomoc při opravě vozidla na místě, odtah vozidla, úhrada nákladů na pokračování v cestě, nebo zajištění ubytování pro celou posádku vozidla po dobu nezbytné opravy, případně poskytnutí náhradního vozidla.

V zahraničí dokáže české pojištění asistenční služby pomoci se zajištěním tlumočníka, pokud nemáte dostatečné jazykové znalosti na komunikaci s tamními policisty, lékaři, nebo třeba úředníky. V zahraničí může asistenční služba pomoci také při zajištění převozu do lépe vybaveného lékařského zařízení, stejně tak doporučí nejbližší zařízení.

Rozsah nabízených služeb se liší u každé pojišťovny, stejně tak i podle zvoleného produktu. Vybrat si můžete z různých limitů plnění, stejně tak i služeb, které chcete v rámci pojištění pokrýt. Obvykle je v nabídce základní asistence a dále pak i rozšířená verze asistence. S pomocí asistenční služby můžete vyřešit váš odvoz v případě záměny paliva, pomoc při ztrátě klíčů vozidla, můžete se na asistenční službu obrátit i v případě pomoci s vyplňováním záznamu o dopravní nehodě.

Jak funguje asistenční služba?

Asistenční služba je dostupná u všech pojišťoven nonstop 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 (366) dnů v roce. Stejně tak se s operátory domluvíte nejen česky, ale pokud je třeba, tak i v jiných jazycích.

S asistenční službou se můžete setkat u tří oblastí pojištění, a to u cestovního pojištění, pojištění majetkového a pojištění vozidel, jak pro povinné ručení, tak i havarijní pojištění.