Autopojištění – změna sazeb pojišťovny TRIGLAV

Povinné ručení Triglav pojišťovny se od dubna 2012 změnilo.

Stávající nabídku 2 podobných produktů s limitem pojistného plnění 50 miliónů korun  vystřídaly dva nové pojistné produkty zákonného pojištění:

  1. Triglav Basic s  nejnižším zákonným pojistným krytím 35 miliónů korun – s cílem poskytnout produkt pro cenově sensitivní klienty.
    Toto pojištění zahrnuje pouze základní asistenční službu a pojištění právní ochrany.
  2. Triglav Exclusive – s pojistným krytím 75 miliónů a s více doplňkovými pojištěními obsaženými přímo v ceně.
    Produkt Triglav Exclusive cílí na náročnější klienty a obsahuje navíc i úrazové pojištění řidiče, pojištění zavazadel, pojistné krytí škod způsobených střetem se zvěří a asistenční službu i v případě poruchy vozidla (u nižší varianty jde pouze o asistenci v případě nehody). Vyšší limit a připojištění v ceně jsou vykoupeny cca o 20 % vyšší cenou oproti základní variantě.

Z hlediska vlivu na cenu pojištění se jedná o mírné zdražení pro mladší řidiče (tento trend pozorujeme u většiny pojišťoven, které mění sazby) a zlevnění pro starší řidiče.

Hodnocení celkového vlivu na ceny: mírné celkové zdražení, nicméně ceny Triglavu patří stále k těm nižším na trhu.

Cena produktů povinného ručení a havarijního pojištění je specifická pro různé skupiny lidí, místa bydliště či typy automobilů. Výhodnost pojištění automobilu  v porovnání s jinými produkty naleznete ve srovnání pojištění. Aktuální sazby produktů pojišťovny Triglav  jsou součástí srovnání.

 

  povinné ručení   Srovnat ceny povinného ručení