Dluhů čím dál víc, komu pomůže konsolidace úvěrů

Dluh českých domácností roste

Spotřebitelské úvěry se již nesjednávají v takovém objemu jako v předešlých letech, ale mnoho z nás se nebezpečně blíží k pádu do dluhové pasti. Dohromady činí dluh českých domácností 1 128 bilionu korun.

Konsolidace úvěrů je čím dál oblíbenější

Bohužel k zvyšování zadluženosti domácností dochází díky pomalému růstu mezd, vysoké nezaměstnanosti a nejistým ekonomickým vyhlídkám. A díky této situaci začíná získávat na oblibě mezi dlužníky konsolidace úvěrů (refinancování půjček), tedy spojení spotřebitelských půjček, dluhů z kreditních karet a kontokorentů v jeden úvěr. Tímto krokem dosáhnete redukce měsíčních úroků, snížení celkové dlužné částky, ale také je možná úprava výše měsíčních splátek.

Finanční instituce vycítili, že trh s refinancováním půjček a úvěrů může přinést řadu nových klientů, kteří se jim vyplatí i v případě, že jim částečně uleví od vysokých úroků, které mají z předchozích úvěrů.

Pro koho je vhodné refinancování?

Refinancování má hlavně smysl pro ty klienty, kteří své pohledávky bez větších problémů splácí, ale úroky jednotlivých půjček jim přijdou až moc vysoké a domnívají se, že by si mohli sjednocením všech půjček pomoci. Naopak klienti, u kterých se opakovaně objevil problém se splácením, to nebudou mít s hledáním finanční instituce, která by jim nabídla zajímavé podmínky konsolidace úvěrů, vůbec jednoduché.

Jak na konsolidaci úvěrů?

Pokud tedy máte pocit, že by vám mohlo pomalu začít téct do bot, začněte se o konsolidaci úvěrů zajímat hned. Refinancování úvěrů může být zajímavé ale i pro ty, kteří si prostě chtějí snížit měsíční splátky a takto ušetřené peníze investovat jinam.

Začněte srovnáním úvěrů na serveru Porovnej24! Během pár minut zjistíte, kolik můžete ušetřit.