Co pokrývá úrazové pojištění?

Co je pojištěno?

V případě, že by tyto úrazy vznikly při cestě v hromadném dopravním prostředku, byly by vyplacené částky dvakrát vyšší. Tato tzv. míra progrese se u pojišťoven liší.

  1. Smrt způsobená úrazem s pojistnou částkou
    V případě úmrtí způsobeného úrazem pojišťovna vyplatí pozůstalým finanční obnos peněz. Jste pojištěni, pokud se zraníte například při sportu, v práci, při cestě autem nebo při jakékoli činnosti v běžném životě a následkem zranění zemřete.
     
  2. Trvalé následky úrazu
    V případě, že vám po úrazu zůstanou trvalé následky ( tělesné poškození), dostanete od pojišťovny finanční odškodnění odpovídající jejich rozsahu až do výše např. 2 000 000 Kč. V případě nehody ve veřejném dopravním prostředku může být vyplaceno odškodnění v dvojnásobné výši, tedy až např. 4 000 000 Kč.

    Základní pojistná částka je např. 400 000 Kč. Z ní se vypočítává pojistné plnění, které se při tělesném poškození nad 25 % progresivně navyšuje až na pětinásobek. Například pokud v důsledku zranění přijdete o:
    – Jeden zub (odpovídá 1 % tělesného poškození), nedostanete od pojišťovny žádné odškodnění
    – Palec jedné ruky (odpovídá 25 % tělesného poškození), dostanete od pojišťovny 100 000 Kč.
    – Jednu nohu nebo ruku (odpovídá 50 % – 60 %tělesného poškození), dostanete od pojišťovny
      400 000 Kč – 600 000 Kč.
    – Obě ruce nebo nohy (odpovídá 100 % tělesného poškození), dostanete 2 000 000 Kč. 
     

  3. Denní dávka za dobu nezbytného léčení úrazu za den
    Doba, kdy se léčíte po úrazu, obvykle znamená úplný nebo částečný výpadek příjmu. Pokud Vaše léčba trvá déle, než 3 týdny, pojišťovna Vám za každý den doby léčení úrazu vyplatí např. 200 Kč. Denní dávka je vyplácena zpětně od 1. dne léčení úrazu (ne u všech pojišťoven). Pro jednotlivé úrazy je přesně určena doba, po kterou denní dávku pojišťovna vyplácí.

    Například u pojišťovny Aegon při natržení vazů kolenního kloubu je denní dávka vyplácena 50 dnů, při přetržení vazů kolenního kloubu 70 dnů, u těžkého otřesu mozku 56 dnů nebo u zlomeniny kosti stehenní 140 dnů. Vždy je vyplaceno celé plnění bez ohledu na skutečnou dobu léčení. Pojištěný tak nemusí v průběhu dlouhého léčení dokládat trvání pracovní neschopnosti.
     

  4. Navíc: Úhrada nákladů za kosmetické operace až do výše 40 000 Kč
    V případě, že vznikl pojištěnému nárok na plnění za trvalé následky úrazu, pojišťovna navíc uhradí skutečné náklady související s případnou kosmetickou operací, které neuhradila pojištěnému zdravotní pojišťovna, a to až do výše 40 000 Kč. V případě, že se kosmetická operace týká trvalého zubu, je maximální výše pojistného plnění stanovena na 5 000 Kč za jeden zub.
     
  5. Navíc: Právní konzultace po úrazu nebo úmrtí pojištěného  
    Asistenční služba je poskytována formou kvalifikované právní konzultace, kde se můžete Vy nebo vaši pozůstalí poradit, na jaké dávky ze systému státní sociální podpory a důchodového zabezpečení máte nárok, jak správně uplatnit veškeré nároky a kde o ně žádat.
    Např. vdovský či vdovecký důchod, sirotčí důchod, starobní důchod, invalidní důchod, přídavek na dítě, příspěvek na bydlení, sociální příplatek.

    Dále se můžete poradit kde uplatnit stížnost na lékaře či zdravotnické zařízení nebo jak realizovat možný soudní spor.

Publikováno
V rubrikách Nezařazené Štítky