Hypotéka na družstevní byt

Bydlení v družstevním bytě je i nadále oblíbeným způsobem bydlení a v družstevním vlastnictví zůstává stále velká část bytů.

Když ale nemáte dostatek vlastních peněz, při pořizování družstevního bytu narazíte na jeden problém. Nekupujete samotný byt, ale pouze členský podíl. A ten jako zástavu při získání hypotéky použít nemůžete. Řešením je zastavit nemovitost jinou. Nebo existuje druhá možnost: potřebné peníze na převod členských práv získáte normálním nebo předhypotečním úvěrem, v případě, že byt půjde do určité doby převést do Vašeho vlastnictví. A až bude byt Váš, na splacení úvěru použijete klasickou hypotéku.

Jak získat nejvýhodnější hypotéku?

Bank, které poskytují hypoteční půjčky, je celá řada a orientovat se v jednotlivých sazbách a výších splátky není snadné. Nejjednodušším řešením je použít kalkulátor na Porovnej24.cz, kde doslova za pár minut najdete tu nejlevnější hypotéku. Stačí jen zadat pár údajů (výše a účel půjčky, doba, po kterou ji budete splácet apod.) a dostanete nabídku všech dostupných hypoték. Vše v klidu Vašeho pokoje, nemusíte nikam chodit, s hypotéční bankou za Vás bude jednat náš specialista.

Proč vybírat hypotéku na Porovnej24.cz?

  • Hypotéky porovnáme zdarma
  • Srovnání je rychlé a nezávislé
  • Máme lepší ceny než při individuální nabídce

Chcete hypotéku na družstevní byt? Vyzkoušejte srovnání hypoték na Porovnej24.cz!