Povinné ručení zdražuje, ale ne na Porovnej24!

Zvýšení ceny povinného ručení se týká především řidičů z rizikové skupiny, kterým sazba podraží až o desítky procent. Pojišťovny posuzují rizikovost podle předchozího průběhu pojištění, objemu a výkonu motoru, ale i bydliště a věku.

Průměrná cena se v září zvýšila

Průměrné cena povinného ručení sjednaná přes kalkulačku na Porovnej24.cz se v září zvedla o 159 Kč, a to včetně připojištění. Místo 2 400 korun tak řidiči hradí 2 559 korun. Průměrná cena za povinné ručení bez připojištění uzavřené přes srovnání na Porovnej24.cz je za uplynulý měsíc 2 423 Kč.

Jak získat povinné ručení zdarma?

Povinné ručení sice zdražuje, ale na Porovnej24.cz ho můžete nově pořídit i zadarmo nebo se slevou až 3 000 Kč. Pokud si sjednáte povinné ručení spolu s kreditní kartou, získáte na ni zpět roční pojistné až do výše 3 000 Kč. Ale spěchejte, jedná se o časově omezenou akci!

Důvody růstu ceny povinného ručení

  1. Nová povinnost pojišťoven platit Hasičskému záchrannému sboru.
  2. Nové povinné odvody pojišťoven do Fondu zábrany škod.
  3. Nový Občanský zákoník individualizuje odškodňování v případě újmy na zdraví a životě.

Pokud máte stávající smlouvu, rezervujte si novou se slevou 3 000 korun. Začne Vám běžet po uplynutí stávající. Díky tomu se Vás zdražení nebude týkat. Neváhejte a rezervujte si smlouvu již dnes na cms.fsas.eu.