Jak využívat kreditní kartu, abyste na ní vydělali?

Srovnání kreditních karet >>

1. Hlídejte konec bezúročného období

Z kreditní karty by se měly peníze vybírat jen tehdy, kdy si je majitel 100% jistý, že peníze stihne vrátit v bezúročném období (v délce až 55 dní). Pokud by nedošlo k jejich vrácení v této době, vytratil by se hlavní smysl kreditní karty, což je půjčka bez úroku, a kreditní karta by vyšla draho. Délku bezúročného období najdete ve smlouvě na kreditní kartu. 

2. Pozor na výběr z bankomatů

Kreditní kartu používejte pouze k elektronickému placení u obchodníků. Výběr hotovosti z bankomatů je nevýhodný, neboť může dojít k naúčtování poplatků. I za malý výběr z bankomatu některé společnosti účtují částku 100 Kč.

3. Vyberte si kartu s výhodami

Při výběru kreditní karty si zjistěte, jestli obsahuje bonusový systém. Karta s bonusem Vás totiž odmění za provedené nákupy u obchodníků. Díky tomu se vám část utracených peněz vrátí. Navíc s kartou můžete nakupovat u partnerských obchodníků se slevou, například elektroniku či značkové oblečení. V porovnání kreditních karet na Porovnej24.cz je uvedeno, jaké jsou u karty výhody.

4. Nenechte si naúčtovat poplatek za vedení karty

Některé kreditní karty jsou zcela bez poplatku za vedení účtu – doporučujeme při výběru ověřit. Najdou se však i takové kreditní karty, které jsou po celou dobu zpoplatněné. U bank se také můžete setkat s tím, že vám poplatek nenaúčtují pouze v případě, když kartou pravidelně platíte. Jakmile ji nějakou dobu nevyužijete, poplatek naúčtují.

5. Pojištění ke kartě se ne vždy vyplatí

Ke kreditním kartám se často nabízejí různá pojištění, například cestovní pojištění, které však může být zpoplatněné. Pokud si nejste jisti, že se v dohledné době do zahraničí podíváte, pak si ho raději neberte. U každé podobné nabídky pojištění si je potřeba říct, zda ho opravdu využijete. Co naopak doporučujeme, je pojištění proti zneužití kreditní karty.