Finanční produkt 2015: Nejvýhodnější hypotéku nabízí mBank

Podle analytika Porovnej24.cz Michala Koubka hypotéka mBank v soutěži uspěla zejména kvůli absenci poplatků za zpracování žádosti a poskytnutí úvěru, za založení a vedení úvěrového i osobního účtu, kvůli možnosti mimořádných splátek zdarma a možnosti sjednat si nejen variabilní úrokovou sazbu, ale hlavně nízké úrokové sazby.

„Vhodné je asi také říci, že mBank nabízí nejnižší úrokové sazby na trhu pro stoprocentní hypotéky,“ dodává Michal Koubek.

Na druhém místě se umístila UniCredit Bank, která neúčtuje klientům měsíční poplatky spojené se správou hypotečního úvěru ani poplatek za poskytnutí úvěru při refinancování. Dále banka od dubna 2015 umožňuje u hypoték s fixní sazbou mimořádně splatit až 20 procent jistiny ročně zdarma.

„Od prosince pak nabízí UniCredit Bank při fixaci na 3 a 5 let úrokovou sazbu již od 1,59 procenta ročně s pojištěním schopnosti splácet a 1,89 procenta ročně bez pojištění schopnosti splácet,“ vysvětluje Koubek.

Banka půjčuje až do sta procent odhadní hodnoty nemovitosti a nabízí i variabilní úrokovou sazbu.

Ne nezajímavé parametry u hypoték nabízí předloni ještě druhá a za loňský třetí Equa Bank, jejíž úrokové sazby u hypotečních úvěrů patří k nejnižším na trhu.

„Banka neúčtuje poplatek za vedení a správu hypotečního úvěru a v rámci dlouhodobé akce ani poplatek za poskytnutí hypotéky u fixací na tři až pět let. Zajímavá byla i celoroční nabídka v duchu ke každé nové hypotéce bonus pět tisíc korun,“ říká Koubek.

Equa bank půjčuje až do sta procent ceny nemovitosti a také u ní lze předčasně splatit jednou ročně částku ve výši dvaceti procent z nesplacené jistiny hypotéky zdarma.

Soutěž Finanční produkt roku vychází z průběžných výsledků on-line žebříčků finančních produktů na portálu Finparáda.cz. Žebříčky sestavují a pravidelně aktualizují specialisté společnosti Scott & Rose. Za každou produktovou linii je zodpovědný vždy jeden konkrétní specialista Scott & Rose. Soutěží podobného charakteru je na trhu více.