Finanční produkt 2015: Nejlepší spořicí účty

Vítězem v kategorii spořicích účtů soutěže Finanční produkt 2015 se stalo Fér spoření od Sberbank, která vyhrála v soutěži i loni se Spořicím účtem. Druhá Expobank vystřídala se svým Spořicím účtem Garant loni stříbrnou Air Bank a posunula ji tak na třetí místo.

„Sberbank na začátku roku 2015 změnila frekvenci účtování úroků z vkladů ze čtvrtletní na měsíční a začala nabízet spořicí účet Fér spoření s úrokovou sazbou 1,63 procenta ročně pro vklady do 300 tisíc korun s garancí nesnížení této sazby do konce ledna 2016,“ říká analytik Porovnej24.cz Michal Koubek.

To nebyla jediná inovace. Sberbank uvedenou sazbu nabízí klientům i na Fér spoření Plus v kombinaci s osobním nebo firemním Fér kontem. Tady sazbu garantuje až do poloviny roku 2016.

„Expobank je další bankou, která nabízí u svého spořicího účtu garantovanou úrokovou sazbu. Touto sazbou se úročí zůstatek až do výše 13,5 milionu korun. Jedná se o Spořicí účet Garant, kde banka standardně garantuje nesnížení sazby po dobu dvanácti měsíců od sjednání. V prvních měsících roku 2015 banka dokonce nabízela garantovanou úrokovou sazbu po dobu 15 měsíců. Účet mohou klienti otevřít i svým dětem,“ dodává Michal Koubek.

Třetí příčku v soutěži Finanční produkt 2015 v kategorii spořicích účtů obsadila Air Bank. „Rok 2015 zakončila banka se sazbou 1,1 procenta ročně platnou pro zůstatek do 250 tisíc korun. Kromě základní sazby nabízí banka i bonusovou úrokovou sazbu ve výši 1,5 procenta ročně. Podmínkou bylo pětkrát měsíčně zaplatit platební kartou,“ tvrdí Koubek.

Soutěž Finanční produkt roku vychází z průběžných výsledků on-line žebříčků finančních produktů na portálu Finparáda.cz. Žebříčky sestavují a pravidelně aktualizují specialisté společnosti Scott & Rose. Za každou produktovou linii je zodpovědný vždy jeden konkrétní specialista Scott & Rose. Soutěží podobného charakteru je na trhu více.