Zdražení bankovních služeb oznámila už i ČSOB

Změnu sazebníku u čtyř položek chystá od začátku září Československá obchodní banka. Ve dvou případech cena stoupne, ve dvou klesne.

„Zřejmě nejvýraznější změnou je zdražení výběru debetní kartou z konkurenčních bankomatů v Česku. Dosud přijde na 35 korun, od září na 40 korun. Vlastních bankomatů, u nichž se cena nezmění, má banka téměř tisíc – její síť je po České spořitelně druhá největší v tuzemsku a patří do ní i bankomaty se značkou Poštovní spořitelna nebo Era,“ vysvětluje analytik bankovních služeb Porovnej24 Michal Koubek.

TIP: Srovnání běžných účtů během pár minut se srovnávačem finančních produktů Porovnej24.cz

Čtyřicet korun si už nyní účtuje za výběr z konkurenčního bankomatu Česká spořitelna, 39 korun chce Komerční banka. Od září zvýší ČSOB i poplatek za zaslání výzvy na uhrazení debetního zůstatku na účtu. Z dosavadních 200 korun plus poštovné se zvýší na 300 korun plus poštovné. Naopak zlevní vklad hotovosti na základě dokladu na poště – z padesáti na dvacet korun, stejně jako vklad hotovosti připisovaný na běžný platební účet na základě debetní karty na poště – z patnácti na deset korun.

„Změny v sazebníku spouští od července i Česká spořitelna. Její klienti si připlatí hlavně za papírové výpisy z účtu, výběr kreditní kartou z bankomatu nebo podnikatelé ukládající peníze na účet přes pokladnu na pobočce. Úplnou novinkou je diskutabilní poplatek při online platbě za internetové sázení. Banka si ho nárokuje kvůli tomu, aby potírala hazard,“ tvrdí Koubek.

Za zdražováním služeb bank podle něj stojí nové nařízení Evropské komise, podle kterého musejí banky sjednotit terminologii u běžných bankovních služeb a svou roli zřejmě sehrává i nový zákon o spotřebitelských úvěrech, který dává více práv věřitelům, čímž ohrožuje snižuje jejich současné příjmy.

TIP: Kalkulačka běžných účtů vám během pár minut ukáže nejlepší nabídky na trhu

„Za zvýšením cen za klasické bankovní služby je povinnost používat jednotnou terminologii pro základní bankovní služby, protože to značí pro banky náklady na změnu jejich interních IT systémů, vyškolení pracovníků a také náklady spojené s povinným informováním klientů o této věci,“ tvrdí Koubek, podle kterého avšak ne všechny banky postiženy stejnou povinností, přistupují, jak vyplývá z aktuálního Porovnání24, ke zdražování.

„Jsou to zejména ty, které již v minulosti nastavily vůči svým klientům velmi vstřícnou poplatkovou politiku,“ uzavírá Koubek.