Povinné ručení není nutné zlo. Víme, se kterými produkty získáte něco navíc

Patříte-li mezi motoristy, před povinností platit si povinné ručení zkrátka neutečete. A dokonce ani neujedete, i kdybyste silnice brázdili formulí. Jde totiž o pojištění, které musí v České republice ze zákona uzavřít každý majitel motorového vozidla s přidělenou registrační značkou, ať už se jedná o motorku, osobní automobil nebo dodávku. To ale neznamená, že za povinné ručení musíte zákonitě platit horentní sumy. Vybrali jsme pro vás několik produktů, které vám za rozumnou cenu nabídnou i něco navíc.

Pohoda s Českou pojišťovnou

Hned několik variant povinného ručení najdete u tradiční České pojišťovny. Ta kromě asistenčních služeb a úrazového pojištění slibuje také, že případná první škoda nesníží váš bonus. K exkluzivní variantě povinného ručení Komfort navíc získáte garanci ceny na 3 roky a nadstandardní asistenci POHODA Super, kterou oceníte zejména při dopravní kolizi v zahraničí. Sjednáte-li si některý z produktů České spořitelny online, můžete se navíc těšit až na pětinovou úsporu.

Povinné ručení na míru u Allianz

Kromě toho, že pojišťovna Allianz nabízí pojistné produkty podle najetých kilometrů, můžete si u ní platbu za povinné ručení poskládat tak, jak vám to vyhovuje, a tak zkrátka platit jen za služby, které si nad rámec zákona sami vyberete. Allianz také patří k pojišťovnám, v jejichž produktovém portfoliu najdete sezónní pojištění, které se hodí třeba pro majitele motorek, aut s otevřenou střechou nebo zemědělských vozidel, která v zimě stojí v garáži.

Buďte v obraze s aplikací pojišťovny Slavia

Pojišťovna Slavia působí na tuzemském pojišťovacím trhu už 150 let. K tomuto jubileu přichystala pro klienty, kteří si u ní sjednali autopojištění, praktickou mobilní aplikaci pro chytré telefony a tablety. S její pomocí řidiči jednak získají přehled o aktuální dopravní situaci, ale ocení ji především v případě nehody. Přehledná „appka“ s intuitivním ovládáním urychlí nahlášení poruchy nebo nehody i přivolání asistenční služby, která vozidlo bleskově vyhledá díky GPS souřadnicím. Kromě šikovné aplikace navíc k online sjednání povinného ručení u Slavia pojišťovny získáte 15% slevu.  

Povinné ručení ČSOB s příjemnou slevou

Povinné ručení od ČSOB Pojišťovny sice nepatří k nejlevnějším na trhu, nicméně do konce října si ho můžete sjednat online s příjemnou slevou ve výši 20 %. Mezi jeho přednosti patří fakt, že zahrnuje krytí škod nejen na vozidle bouraného, ale i menších škod na vašem vozidle, úrazové pojištění pro řidiče i jeho osobní věci a asistenční služby pro případ nehody i poruchy vozidla.

UNIQA počítá ujeté kilometry

Pokud není řízení vaším denním chlebem a za volant sedáte spíše výjimečně, mohlo by vám sednou nové povinné ručení od pojišťovny UNIQA. Ta nově nabízí produkt, který výši pojistného stanovuje podle počtu ujetých kilometrů. Řidiči, kteří ročně najedou do 8 tisíc kilometrů, zaplatí až o čtvrtinu méně, než by platili u jiné pojišťovny. Podmínkou pro sjednání tohoto typu povinného ručení je montáž palubní jednotky se systémem SafeLine Easy, který eviduje najeté kilometry.

Sazba podle reálného výkonu s AXA

AXA pojišťovna slibuje, že výši platby pojistného vypočítá na základě skutečného výkonu motoru vozidla, nikoliv podle objemu, jako tomu je u jiných pojišťoven. Kromě toho zodpovědným řidičům, kteří jezdí bez nehod, nabízí až 65% slevu na pojistném. Povinné ruční navíc můžete doplnit až osmi připojištěními, které si můžete nakombinovat tak, jak vám to vyhovuje. A při sjednání po internetu navíc získáte na její produkty slevu 10 %.