Vývoj cen elektřiny — zdražení o tři procenta

V příštím roce s nejvyšší pravděpodobností podraží elektrická energie. Vývoj cen elektřiny pro rok 2018 bude nepříznivý převážně pro větší odběratele.

Cena elektřiny poroste kvůli zvyšující se poptávce po energii. V současné době Česká republika prochází fází ekonomické prosperity, což vede k podnikatelskému rozmachu a tudíž zvýšené spotřebě energií. Do zvyšující se ceny elektřiny se rovněž promítá zdražující se černé uhlí. Nedávno cena silové elektřiny překonala hranici 35 megawat za hodinu. Co to znamená pro běžné spotřebitele?

Zvýšení cen se dotkne velkých klientů, kteří zatím ještě neuzavřeli smlouvu na rok 2018. A co drobní odběratelé? Ti jsou díky promyšlené české legislativě zabezpečeni lépe než mláďata chráněného orla skalního, tudíž zdražování příliš nepocítí. Aktuálně totiž na energetickém trhu mezi dodavateli vládne silná rivalita, tudíž se dá předpokládat, že energetické firmy raději sníží své obchodní marže, než aby zdražily služby svým klientům. Zavdaly by jim totiž příčinu k ukončení smlouvy. Tudíž drobní odběratelé se žádného výrazného zdražení obávat nemusí.

Tip: Chcete naplno využít vysoké konkurence na současném trhu energií? Srazte váš účet za elektřinu na minimum.