Půjčka pro OSVČ bez daňového přiznání a registru

půjčka pro osvč

[obsahova-navigace]

Při poskytování úvěru se běžně kontroluje úvěrová historie klienta. Kdykoliv si klient požádá o půjčku, nebo mu je vystavena i jen kreditní karta, je tato informace zanesena do některého z registrů. Samo o sobě to není nic negativního a pokud klient včas a řádně splácí, dá se tato informace využít jako dobrá vizitka. O úvěrové historii vede informace většina bank, úvěrových a leasingových společností na českém trhu.

půjčka pro osvč

Registry jsou tři

  • Bankovní registr klientských informací (BRKI) – zahrnuje informace jak o splacených, tak o nesplacených úvěrech členských bankovních domů,
  • Nebankovní registr klientských informací (NRKI) – nebankovní domy a leasingové společnosti zde udržují informace o poskytnutých úvěrech,
  • SOLUS – jedná se o negativní registr, který shromažďuje informace od bank, úvěrových společností, ale i mobilních operátorů či prodejců energií.

V prvních dvou registrech se přitom objeví i informace o opožděné úhradě ve výši např. 5 korun, SOLUS přece jen případy rozděluje podle závažnosti a bývá do něj údaj zapsán až po nesplnění podmínky do měsíce.

půjčka pro podnikatele

Půjčka bez daňového přiznání a kontroly registrů

Na trhu už se dají běžně najít úvěry, které se poskytují i bez kontroly těchto registrů a OSVČ není penalizován za některý ze svých dřívějších přešlapů. Obvykle se jedná o nebankovní půjčky.

Bez kontroly příjmů, tedy v případě OSVČ bez dokládání daňového přiznání, se objednou už i bankovní domy. Takový úvěr však bývá omezen půjčenou částkou a také dobou, po kterou podnikatel vykonává svou činnost. Např. u Monety se dá dosáhnout i na pěkných 500 000 Kč za podmínky trvání podnikání v délce minimálně 12 měsíců. Takový úvěr je navíc možné získat i bez ručení nemovitostí a peníze se mohou použít na cokoliv bez dokládání účelu. Je však potřeba počítat s vyšší úrokovou sazbou.

Neúčelovou půjčku pro OSVČ bez daňového přiznání a registru vyhledávají podnikatelé např. na rozjezd svého podnikání, u kterého potřebují dodatečné finanční prostředky, přitom daňové přiznání s podnikatelskou historií nemají žádné k dispozici. Daňové přiznání nemusí podnikatelům vycházet lichotivě v případě osob, které nedokládají výdaje a uvádí je jen prostřednictvím paušálu.

Výhodou těchto půjček je, že je žadatel může využít nejen pro podnikatelské aktivity, ale také na úhradu soukromých aktivit.

Tip! V našem nezávislém porovnávači do minuty najdete tu nejvýhodnější půjčku. Stačí zadat, kolik si chcete půjčit:

Porovnej půjčky