Jaké úrazy pojišťovny neproplácí?

pivo na horách

[obsahova-navigace]

Díky uzavřeným tělocvičnám a téměř nulovému dozoru profesionálních trenérů mají mnozí ve snaze o výkon svých oblíbených sportů právě letos nejvyšší šanci přijít k úrazu. Pojďme se společně podívat na situace, kterých je dobré se vyvarovat, aby v nejhorších případech alespoň pojišťovna pomohla. Toto jsou 3 nejčastější důvody, proč pojišťovny nehradí úrazy.

sportovní výbava

Nedostatečná sportovní výbava

V případě, že provozujete nějaký sport na rekreační nebo neprofesionální úrovni, žádná omezení se vás netýkají. Nepotřebujete žádnou výbavu, jako jsou chrániče nebo helma. Pojišťovny takové úrazy standardně proplácí.

Pokud vás však srazí auto a budete si nárokovat výplatu pojistného z povinného ručení motoristy, týkají se vás jiné podmínky. Z důvodu jízdy bez přilby nemusíte dostat plné pojistné. 

Tip! Helmy a jiné chrániče si můžete pořídit i přes cashback – službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. Zkuste navštívit obchody jako:

* Sport365.cz – 4 % zpět z nákupu
* BezvaSport.cz – až 6 % z nákupu zpět
* 4camping.cz – až 8 % z nákupu zpět

cyklistika

Úrazy pod vlivem alkoholu nebo během trestné činnosti

Pokud jste se posilnili alkoholem nebo jinou omamnou látkou a přivodíte si úraz, pojišťovna vám nemusí proplatit vůbec nic. Záleží však na každé pojišťovně, některé mohou vyplatit alespoň část. V případě, že pojištěný provádí trestnou činnost a během ní se mu stane úraz, rovněž nemá na pojistné nárok. Pojistné plnění se nevztahuje také na úmyslné poškození zdraví.

únavová zlomenina

Únavové úrazy

Pojistné plnění nemusí být vyplaceno při únavovém úrazu. Jednat se může například o hnutou plotýnku v důsledku manuální práce, jako je sečení trávy nebo rytí zahrady. Ve výlukách jsou obvykle i zlomeniny způsobené v důsledku vrozené lomivosti kostí, případně další úrazy, které se staly z důvodu jiných nemocí.

Tip! Vyzkoušejte náš porovnávač úrazových pojištění a najděte si takové, které vám bude nejvíce vyhovovat. To vše zdarma, online a do pár minut:

Najděte nejvhodnější úrazové pojištění

Pojišťovny přistupují k úrazům pod vlivem alkoholu, únavovým úrazům a dalším neobvylým situacím různými způsoby. Před podepsáním smlouvy je dobré se ujistit, co všechno vaše pojistka kryje a co naopak pojišťovna neproplácí.