Kde koupit auto? Tipy na nákup ojetých i nových vozů v ČR a Německu

Audi

[obsahova-navigace]

Kde koupit auto v zahraničí, je jen část problému. Důležitější otázkou je, jak nenaletět a jak vůz správně dovézt do ČR. S nákupem auta v zahraničí jsou spojené specifické problémy. Začíná to jazykovou bariérou, kterou musíme překonat. Otázka technického výběru, je obdobná jako v ČR, je potřeba vozům rozumět. Dalším bodem je technická stránka převozu. Vůz musíte buď převézt na vozíku, jehož pronájem stojí cca 1000 Kč na den, nebo si vyřídit speciální převozní značky. A na konec zvládnout i registraci a technickou kontrolu v ČR.

Tip! Před nákupem vozu zjistěte, jaké jsou možnosti financování auta. Když najdete ten váš vysněný vůz, nebudete muset čekat.

volkswagen

Kde nejlépe koupit nové auto v Čechách?

Toužíte-li po novém voze, máte v podstatě dvě základní možnosti. Můžete jít ke specializovanému prodejci určité značky auta nebo do autosalonu, který prodává více značek a třeba i ojeté vozy. Obě místa mají své výhody. K prodejci určité značky se vyplatí zajít, pokud máte jasno, jaký vůz potřebujete. Tito prodejci umí nabídnout velmi zajímavé půjčky na auta. Velký autosalon s mnoha značkami zase může pomoci s výběrem i srovnáním.

Tip! Před nákupem nového vozu doporučujeme navštívit některý z portálů s recenzemi aut. Získáte zajímavý nadhled.

nové auto

Kde koupit ojeté auto v Čechách?

Trh s ojetými vozy nabízí v Čechách spoustu možností. Téměř na každém rohu jsou autobazary s ojetými vozy, auta z druhé ruky nabízí i některé autosalony a je tady i možnost koupit ojetý vůz přímo od původního majitele. Na internetu je spousta webů s ojetými auty. Vždy si ale dejte pozor na podezřele výhodné nabídky nebo autobazary se špatnou pověstí. A než podepíšete autopůjčku v bazaru, nechte si spočítat nejvýhodnější nabídku v kalkulačce. Možná budete překvapeni, kolik ušetříte.

Největší autobazary s pobočkami po celé ČR a specializované portály s ojetými vozy:

  • Auto Esa
  • AAA auto
  • Auto Jarov
  • Autobazar.cz
  • Auto-diskont.cz
  • Auto.bazos.cz
  • AutoNoto.cz
  • TipCars.cz

Jdete kupovat auto? Vezměte sebou kamaráda automechanika. Pomůže s prohlídkou vozu a zastaví vás před zbrklým rozhodnutím.

auto z německa

Kde koupit auto v Německu?

Můžete zajet přímo do některého s německých autobazarů. Nicméně to předpokládá dobrou znalost němčiny, zkušenost s ojetými vozy a také informace, jak dovoz auta z Německa probíhá. Lepší variantou je obrátit se na firmy nebo i jednotlivce, kteří se na dovoz aut z Německa specializují.

Tip! Zajímá vás, jak přihlásit auto z Německa? Podívejte se do našeho průvodce Přihlášení auta z Německa – co všechno je potřeba zařídit.

nové auto

Další oblíbené destinace pro nákup auta

Češi ojetá auta milují a nevozí je jen z Německa. Dalšími oblíbenými zeměmi jsou Itálie, Velká Británie, Rakousko, ale třeba i USA. Většinou platí, že si auto můžete vybrat dopředu a zarezervovat. Některé firmy vám vybrané auto dovezou a vy se můžete rozhodnout o koupi, až když ho uvidíte na místě.

Tip! Na cestu do zahraničí si s sebou nezapomeňte přibalit cestovní pojištění. Můžete si ho pořídit do pár minut online:

cestovní pojištění od 7 Kč/den

Kde koupit auto v Rakousku?

S dovozem auta z Rakouska je to hodně podobné jako s dovozem z Německa. Můžete to zkusit sami, pokud rozumíte autům a umíte dobře německy. Ale specialista vám poradí lépe. Na druhé straně specializované firmy si za dovoz auta naúčtují poplatek.

Tip! Na cestu do Rakouska se vám budou hodit i naši další průvodci:

* Povinná výbava auta v Rakousku
* Dálniční známka Rakousko

Kde koupit auto v Anglii?

Anglie je domovinou některých velmi zajímavých značek vozů a srdce mnoha fanoušků po nich touží. V takových případech je ideální spojit se se specializovanou firmou a nechat dovoz auta na nich. Mají zmapovaný trh, znají předpisy i záludnosti dovozu auta z Anglie.

Tip! Možná si dlouhou cestu do Anglie bude chtít spojit s výletem do hlavního města. Tam využijete našeho cestovatelského průvodce s interaktivní mapou: Co navštívit v Londýně: 14 tipů na známá i neznámá místa.

Kde koupit auto v Itálii?

Italské ojeté auta se často objevují i v nabídkách českých autobazarů. Pokud chcete přímý dovoz z Itálie, můžete to zkusit na vlastní pěst nebo s firmou, která dováží auta na zakázku. Ono otázka není ani tak, kde koupit auto v Itálii, ale spíše, jak se nespálit. Doporučujeme spojit se raději s profesionály než pak litovat.

Specializované firmy, které dovážejí auta:

Kde koupit auto v USA?

Jen do USA jen tak na obhlídku a kupovat bez znalosti postupu pro převoz, není moudré řešení. Dovoz auta ze Spojených států má svá specifika a přísné předpisy. Doprava není zrovna levná. Nicméně vše jde zařídit a existuje mnoho specialistů, kteří s dovozem pomůžou. Jinou situací je, pokud chcete po USA cestovat a auto tam potom také prodat. Chcete ho tedy mít jen po dobu dovolené, ale neplánujete dovoz do ČR. To se do koupě směle pusťte na vlastní pěst.

Portály, které poradí, kde koupit auto v USA:

Pozor! Než nově koupené auto, z dovozu či z českého bazaru, poprvé vyjede na české silnice, musí mít sjednáno povinné ručení. Můžete ho uzavřít i online. Postup je jednoduchý. Havarijní pojištění je dobrovolné, ale dobře nastavené havarijko se vyplatí i u ojetého vozu.

Najděte nejvýhodnější povinné ručení