Nebankovní půjčky: Kde opravdu půjčí? Na kolik vás půjčka vyjde?

nebankovní půjčky

[obsahova-navigace]

U nebankovních půjček je velká šance, že pomohou i ve velké nouzi. Třeba když nemůžete doložit aktuální příjem nebo jste třeba na rodičovské dovolené. S normální bankou se v takovém případě domlouvá jen těžko. Potřebujete-li rychle půjčit peníze, podívejte se na nebankovní půjčky, kde opravdu půjčí i vám. Abyste nenaletěli, je dobré vědět, které společnosti jsou férové, jak se vyznat v úrokových platbách a RPNS i vědět, co k dojednání půjčky budete potřebovat.

nebankovní půjčky

Nebankovní půjčky – kde opravdu půjčí?

Na trhu je mnoho subjektů, které slibují půjčit peníze. Obvyklými jsou banky a spořitelny. Ale jsou tu i další instituce. Trh nebankovních půjček je už dnes naštěstí regulovaný díky zákonu o spotřebitelském úvěru z roku 2016.

Pokud tedy půjdete žádat o půjčku k veřejně známé instituci, nemusíte se bát neetických podmínek. Dnes je na trhu zhruba stovka institucí, které poskytují nebankovní půjčky. My jsme vybrali prověřené nebankovní půjčky, kde opravdu půjčí za férových podmínek.

Společnost Název půjčky Rozsah půjčky Splatnost Úrok od
Zonky Půjčka od lidí 20 000 – 900 000 Kč 12 – 120 měsíců 2,99 %
Cofidis Půjčka s garancí 10 000 – 1 000 000 Kč 12 – 108 měsíců 3,92 %
Provident Financial Půjčka Provident 6 000 -170 000 Kč 11 – 48 měsíců 19,48 %
Profi Credit Czech Pojištěná půjčka 10 000 – 150 000 Kč 3 – 48 měsíců 29,86 %
Prontopůjčka Půjčka 10 000 – 100 000 Kč 12 – 48 měsíců 26,78 %
Tommy Stachi Půjčka 10 000 – 150 000 Kč 12 – 60 měsíců 10,1 %
EC Financial Services Hotovostní půjčka 5 000 – 70 000 Kč 0 – 20 měsíců 15 %
Acema Credit Czech Půjčka na cokoliv 20 000 – 5 000 000 Kč 1 – 20 let 6,9 %

Rada odborníka: K žádosti o nebankovní půjčku si připravte občanský průkaz (nebo jiný doklad totožnosti) a potvrzení o vašem příjmu (výplatní páska, daňové přiznání).

úroky

Co je to RPSN a kolik přeplatím?

Číslo, které najdete za zkratkou RPSN je velice důležité. Vyjadřuje totiž celkové náklady, které budete muset u půjčky zaplatit. Je zde započítán úrok, ale také veškeré poplatky, které jsou s půjčkou spojené. V naprosté většině případů je tedy RPSN větší než úrok. Nejjednodušší cestou, jak zjistit, kolik u půjčky přeplatíte je využít online kalkulačku půjček u jednotlivých společností nebo se poradit se specialistou.

Tip! Nedaří se vám vyjít s penězi? Podívejte se na tipy, jak získat peníze a zbavit se škodlivých finančních návyků.

nákup dárků

Jak vybrat nebankovní půjčku?

Prvním kritériem je částka, kterou potřebujete půjčit. Nižší částky nejsou problém u většiny společností, vyšší půjčují jen některé. Dalším bodem jsou podmínky, za kterých společnosti půjčují. Budou ochotné půjčit i bez doložení příjmů? Důležitým bodem je i informace, jak rychle budete muset peníze vrátit a zda to stihnete.

Na co si dát pozor při výběru nebankovní půjčky?

  • Sledujte důvěryhodnost společnosti, která půjčku poskytuje.
  • Ptejte se na reference – známých nebo na internetu.
  • Chtějte vědět konkrétní úrokovou sazbu i celkové RPSN.
  • Přečtěte si obchodní podmínky společnosti.
  • Nic nepotvrzujte bez přečtení smlouvy.

Tip! Nebankovní půjčku si snadno pořídíte i z pohodlí domova. Stačí zadat, kolik si chcete půjčit. Obratem se vám zobrazí relevantní nabídky různých finančních institucí. Zkuste to zde:

Najděte nejvýhodnější půjčku

peníze

Půjčka bez doložení příjmů

Když potřebujete nutně půjčit peníze a nemůžete doložit příjem, jsou zde nebankovní půjčky, kde opravdu půjčí peníze i v takovém případě. Počítejte ale s nižšími částkami v řádech tisícovek. Tyto půjčky také mívají vyšší úrokovou sazbu. Pokud chcete vyšší částku a lepší podmínky bez dokladu o pravidelném příjmu se neobejdete.

Věděli jste, že… některé společnosti uznávají jako pravidelný příjem i mateřskou nebo rodičovskou?

I když máte pocit, že jediným řešením je nebankovní půjčka, vyplatí se podívat, co vám může nabídnout vaše banka, kde máte běžný účet. Ta vás totiž zná a může vám nabídnout klasickou půjčku nebo vydání kreditní karty. I kreditní karta může pomoci řešit některé situace.