Kypr: Jak se vyhnout přeplněným plážím a najít skryté poklady?

Kypr

[obsahova-navigace]

Jaké nejlepší pláže Kypr skrývá?

1.) Vyberte si méně známé pláže

Namísto oblíbených turistických destinací zkuste navštívit menší, méně známé pláže. Vyhnete se tak turistickým centrům. Budete mít příležitost objevit tichá a klidná místa s méně lidmi. A které to jsou?

Pláž Avdimou

Tato malebná pláž se nachází na jihozápadním pobřeží Kypru. Je obklopena útesy a vyznačuje se klidem a krásnou azurovou vodou. Avdimou je ideálním místem pro ty, kteří hledají odpočinek a klidnou atmosféru daleko od turistických davů.

  • klidná a méně frekventovaná pláž

Pláž Lara

Nachází se na severozápadním pobřeží Kypru a je známá svou divokou a nedotčenou přírodou. Pláž je součástí chráněného území a je známá svým výskytem mořských želv. Je to ideální místo pro přírodní nadšence a ty, kteří hledají jedinečný zážitek v přírodním prostředí.

  • vyskytují se zde mořské želvy

Pláž Ayia Thekla

Tato krásná pláž se nachází poblíž Ayia Napy na jihovýchodním pobřeží. Je známá svými klidnými vodami, jemným pískem a čistotou. Je ideálním místem pro rodiny s dětmi a ty, kteří si chtějí užít relaxaci a sluneční koupání ve scenérii nedotčené přírody.

  • čistá pláž, ideální pro rodiny s dětmi
zObJmfkgAmo

Pláž Kourion

Tato malebná pláž se nachází poblíž antického města Kourion na jihozápadním pobřeží. Je obklopena útesy a nabízí úchvatné výhledy na moře a historické ruiny. Pláž je známá svým klidem a je ideálním místem pro ty, kteří chtějí kombinovat relaxaci s historií a kulturou.

  • klidná pláž s obklopená kulturou

Pláž Pachyammos

Tato odlehlá pláž se nachází na severozápadním pobřeží a je skrytým pokladem Kypru. Je obklopena skalnatými útesy a je známá svou klidnou atmosférou a čistými vodami.

  • odlehlé místo se skalnatými útesy

Tyto méně známé pláže na Kypru nabízejí jedinečné a klidné plážové zážitky. Můžete si zde užít krásu přírody a odpočinout si od rušných turistických oblastí.

Tip! Ať už se rozhodnete prozkoumat tajemné starobylé ruiny nebo se vydat na méně známé pláže, naše cestovní pojištění vám poskytne krytí pro nečekané události, takže se můžete soustředit na to, co je nejdůležitější – užívat si svou dovolenou.

Cestovní pojištění již od 7 Kč/den

2.) Objevujte odlehlé oblasti

Odlehlé oblasti na Kypru mohou skrývat skutečné poklady:

  • přírodní rezervace,
  • skryté zátoky,
  • nedotčené pláže.

Zkuste se vydat mimo běžné turistické trasy a prozkoumejte méně obydlené části ostrova. Zeptejte se na doporučení místních. Ti mohou být skvělým zdrojem informací. Pamatujte si, že při návštěvě odlehlejších částí je obzvláště důležité dodržovat zásady udržitelného cestovního ruchu. Respektujte přírodu, neodkládejte odpadky a zachovávejte čistotu, abyste přispěli k ochraně těchto krásných lokalit.

Troodoské hory

Hlavní turistické atrakce Kypru

Co stojí za návštěvu v jižní řecké části ostrova Kypr?

Pokud plánujete dovolenou na jihu ostrova, existuje několik skvělých destinací a aktivit, které si můžete užít. Zde je několik tipů:

Limassol

Limassol je druhé největší město na Kypru. Nabízí oblázkové i písčité pláže. Navštivte:

  • historické centrum města
  • procházejte se kolem přístavu
  • vychutnejte si večerní atmosféru v místních restauracích a klubech

Larnaka

Larnaka je dalším oblíbeným přímořským letoviskem. Můžete si užít:

  • sluneční koupání na pláži Finikoudes
  • navštívit místní památky (např. hrob svatého Lazara)
  • projít se po promenádě s mnoha kavárnami a restauracemi

Protaras

Protaras je známý svými krásnými plážemi, jako je Fig Tree Bay, která je často považována za jednu z nejlepších pláží na Kypru. Zde si můžete vychutnat:

  • klidné vody
  • relaxovat na jemném písku

Ayia Napa

Ayia Napa je především známá svým nočním životem. Nabízí také krásné pláže a nádherné turistické trasy. Mezi nejznámější pláže v této oblasti patří:

  • Nissi Beach
  • Makronissos Beach
  • Konnos Bay

Troodoské hory

Pokud se chcete vydat na výlety mimo pobřeží, navštivte Troodoské hory na jihu ostrova. Tato horská oblast je známá svými:

  • malebnými vesnicemi
  • úchvatnými výhledy
  • vodopády
  • přírodními stezkami

vodní sporty

Jaké aktivity Kypr nabízí?

Vodní sporty

Na jižním ostrově Kypru můžete vyzkoušet různé vodní sporty, jako je potápění, šnorchlování, windsurfing nebo jízdu na vodním skútru. Mnoho pláží nabízí možnosti pronájmu potřebného vybavení.

Kulturní památky

Kromě pláží se na jižním ostrově Kypru nachází také mnoho historických a kulturních památek. Navštivte archeologická naleziště (např. archeologická lokalita Kourión), starověké chrámy a kláštery (např. klášter Agios Neophytos).

Tip! Na našem webu můžete jednoduše zakoupit letenky se slevou. Stačí jediný klik a zjistíte více o možnosti cashbacku – získání peněz zpět. Tento systém vám umožní řešit ubytování kdekoli na světě, nejen na Kypru. 

Pelikan.cz 100Kč zpět z nákupu
Kiwi.com 3 % zpět z nákupu
Booking.com 4 % zpět z nákupu

Kyrenia Kypr

Kypr – dovolená na severním ostrově

Pokud plánujete dovolenou v severní turecké části ostrova Kypru, zde je několik tipů na zajímavá místa a aktivity:

Famagusta

Navštivte historické město Famagusta s jeho opevněnými hradbami a dochovanými památkami. Také se můžete projít po palmové promenádě u pláže Palm Beach.

Kyrenia (Girne)

Kyrenia je malebné přístavní město s příjemnou atmosférou. Navštivte zámek Kyrenia, který nabízí úchvatný výhled na přístav, a projděte se úzkými uličkami v historickém centru. Nezapomeňte navštívit také vesnice v okolí, jako je Bellapais s klášterem sv. Dominika.

Karpas (Karpaz)

Karpas je divoká a nedotčená oblast na severovýchodě Kypru. Zde můžete objevovat nekonečné pláže s jemným pískem, starobylé kláštery a venkovská sídla. Karpas je také známý jako domov divokých oslů, kteří zde volně žijí.

Kantara                                                                                                                                       

Vydejte se na vrchol hory Kantara, kde se nachází středověký hrad s nádherným výhledem na okolní krajinu. Toto místo nabízí fascinující historii a úchvatný pohled na Kyperské moře.

Dovolená na Kypru nabízí skvělou kombinaci slunce, krásných pláží, bohaté historie a pohostinného prostředí. Od malebných přístavních městeček až po historické památky a úchvatné přírodní scenérie, Kypr má co nabídnout každému cestovateli. Sluneční záře a teplé středomořské počasí vám umožní si užít pláže, vodní sporty i relaxaci pod palmami. Zároveň se můžete ponořit do bohaté historie a navštívit archeologické naleziště, starobylé kláštery a půvabné staré městské části.

Ještě by se vám mohly líbit… naši průvodci na dovolenou:

Rhodos: Co vidět? Kde skočit do moře? Kdy je nejlepší jet?
Madeira: Kdy jet? Co vidět? A další cestovatelské tipy!
Překvapivě blízká exotika: Tipy na levnou dovolenou v Evropě