Našli jsme 5 kombíků s největším kufrem: Favoritem je vlajkový model od Škodovky

největší kufr auta

[obsahova-navigace]

Jsme národ chatařů, milujeme kombíky a neradi se mačkáme se zavazadly v interiéru, a proto nám každý litr objemu kufru může přijít vhod. Jaké jsou ale ty nejpraktičtější kombi na českém trhu s největším kufrem?

Ford Focus Combi

Ford Focus Combi – 635 litrů

Ford Focus patří mezi nejpraktičtější kombíky na českém trhu. Aktuálně se vyrábí už ve čtvrté generaci, která navíc koncem loňského roku prošla celkem výraznou modernizací. Omlazený Focus je dostupný se třemi motorizacemi.

Základ tvoří benzínový litrový tříválec EcoBoost o výkonu 92 kW. K mání je také posílená varianta tříválce se 114 kilowatty nebo naftový agregát 1.5 EcoBlue s výkonem 88 kW. Pro řidiče, kteří jezdí i mimo zpevněné komunikace, je k mání lehká terénní úprava nazvaná Active. Ta má vyšší světlou výšku a oplastovanou karoserii.

  • Cena od: 580.900 Kč

Škoda Octavia Combi

Škoda Octavia Combi – 640 litrů

Škoda Octavia Combi je v České republice jedním z nejpopulárnějších automobilů vůbec. Ve statistikách prodejů se dlouhodobě drží na předních příčkách. Řidiče láká na velmi prostorný interiér a obrovský kufr s objemem 640 litrů. Čtvrtá generace postavená na nové koncernové platformě MQB Evo je na trhu více než dva roky a aktuálně se nabízí se sedmi pohonnými jednotkami. K dispozici je i plug-in hybrid a motor spalující CNG. 

  • Cena od: 659.900 Kč

Tip! Hledáte auto s velkým kufrem? Ať už je vaším favoritem Škoda, Ford, nebo Mercedes, nezapomeňte na důležitý aspekt – povinné ručení. S naším srovnávačem najdete nejlepší nabídku, která ochrání váš nový vůz i vaši peněženku. Ušetřete čas i peníze a vyjeďte na cesty s jistotou.

Porovnej si povinná ručení

auto s velkým kufrem

Mercedes-Benz třídy E Combi – 640 litrů

Nikoliv Škoda, ale Mercedes-Benz býval králem mezi vozy kategorie kombi. Dokazuje to i minulá generace třídy E, která už v základním uspořádání pojme impozantních 640 litrů nákladu. Protože jde o luxusní značku, může se řidič těšit na komfort vykoupený nutností připlácet za rozsáhlou výbavu.

Nabídka motorů je u praktického Mercedesu opravdu široká, začíná na dvoulitrovém dieselu, končí pak na vozech z dílny AMG, které jsou v podstatě supersporty oděnými do rodinného kabátku. 

Věděli jste, že… se před nedávnou dobou představila nová generace, která nabízí ještě vyšší standard luxusu? Ta má ovšem menší zavazadlový prostor o 25 litrů. Předchozí generaci lze aktuálně koupit pouze jako skladový vůz.

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat Variant – 650 litrů

Oblíbený kombík Volkswagen Passat Variant prošel před dvěma lety lehkou modernizací. V České republice jde o druhé nejprodávanější a nejprostornější manažerské kombi po Škodě Superb (objem kufru 650 litrů). Passat nabízí rozmanitou nabídku motorizací.

Řidiči mají na výběr z několika benzínových, naftových i elektrifikovaných agregátů, které spolupracují buď se 6stupňovým manuálem nebo 7stupňovou automatickou převodovkou DSG. Před pár týdny se objevila nová generace Passatu, nicméně ta na český trh přijede až v první polovině příštího roku.

  • Cena od: 1.005.900 Kč

auto s obrovským kufrem

Škoda Superb Combi – 660 litrů

Vůbec největší kufr ze všech kombíků na českém trhu má mladoboleslavská Škoda Superb, která se pyšní objemem 660 litrů. Nejprodávanější manažerské kombi a zároveň vlajková loď automobilky Škoda měří na délku 4856 mm a na šířku 1864 mm. Prodává se v několika verzích a se spoustou pohonných agregátů. K mání je například sportovně laděná verze Sportline, terénní Scout, či plug-in hybridní verze iV. 

Aktuální Škoda Superb je na trhu už dlouho a podobně jako v případě Volkswagenu i vrcholný model Škodovky brzo dostane novější generaci. Ta by k zákazníkům měla dorazit v průběhu příštího roku.

  • Cena od: 920.900 Kč

Ať už se rozhodnete pro kterýkoli z těchto kombíků s největším kufrem, pamatujte, že správný výběr auta je jen začátek. Důležité je také zabezpečit si kvalitní povinné ručení, ideálně i havarijní pojištění, které vám poskytne klid a ochranu na všech vašich cestách. Vyberte si to nejlepší pro vás a vaše auto.