6 místné auto: Nejlepší modely, které seženete v ČR

6 místné auto

[obsahova-navigace]

6 místné auto není na dnešním trhu utopie. Dostupné jsou dokonce i vozidla pro 9 osob včetně řidiče. Jejich nabídka je však už více omezená. Na řízení těchto aut si vystačíte s klasickým řidičským průkazem skupiny B pro osobní auta. Nevýhodou těchto aut je už docela vysoká pořizovací cena. Obvykle je seženete za ceny okolo 1 milionu korun. Pokud vás právě tato část trápí, zkuste kromě nabídek autosalonů prozkoumat i nabídky půjček.

6 místné auto

V jaké kategorii hledat 6 místné auto?

6 místné auto není na automobilovém trhu tak těžké najít. Téměř každá automobilka se snaží nabídnout jeden model, který by uspokojil potřebu převážet větší počet osob než jen čtyřčlennou rodinu.

Nejčastěji jde o vozidla z kategorie MPV a SUV. Vozidla MPV jsou na trhu postupně nahrazována novějšími a luxusnějšími SUV. Pří výběru 6 místného auta můžete zapátrat i v kategorii užitkových vozidel, minivanů nebo dodávek. Užitková vozidla a MPV se objevují i v našem výběru 8 místných vozidel, na které jsme si posvítili v našem dřívějším článku. V dnešním se zaměříme na prostorná SUV a MPV.

mpv

6 místné MPV

MPV je z anglického Multi-purpose Vehicle a znamená v překladu “víceúčelové vozidlo”. Ačkoliv jde o osobní auto, rozměry se blíží dodávce. Navíc je vyšší a má velký vnitřní prostor.

Tip! K novému vozu si také nezapomeňte pořídit nové povinné ručení! S námi to zvládnete online do pár minut a zelenou kartu dostanete obratem emailem.

Povinné ručení od 1009 Kč xhvUoSJewNI

1.) BMW řady 2 Gran Tourer

Od BMW se obvykle očekává luxusní řešení, dokonalé jízdní vlastnosti a sportovní vzhled. Dá se to sloučit s automobilem pro velkou rodinu? BMW řady 2 Gran Tourer o to bojuje. Příď auta nenechá nikoho na pochybách, že jde o BMW. A interiér? Třetí řada sedadel je volitelná, přidáním dvou sedadel získáte až 7 míst k sezení. Přitom se do druhé řady vejdou 3 dětské sedačky vedle sebe. Ne vždy jezdíte takto obsazení? Přemístěním můžete získat kufr o objemu až 1905 litrů.

F_iZGsozz3k

2.) Ford S-Max

Ford S-Max je k dostání v konfiguraci nejen 5 místné, ale i 7 místné. Přitom je možné ukotvit na ISOFIX až 3 autosedačky. Aktuálně je dostupný s hybridním 2.5litrovým spalovacím motorem. Akumulátor je uložený pod podlahou vozidla a nezmenšuje tak zavazadlový prostor, který zajisté potřebujete.

t1q4-tE31MA

3.) Volkswagen Touran

Dvě sedadla vpředu, tři uprostřed a dvě vzadu. Navíc je Volkswagen známkou kvality a jde o auto, které s vámi vydrží hodně let. Dokud děti neodrostou. Spolujezdci v zadní řadě rozhodně nebudou v autě uzavření jak v podzemí. Více kontaktu se světem dodává panoramatické výklopné nebo posuvné střešní okno. Stejně tak platí, že poslední řada není za trest. Je v ní dostatek místa na nohy pro všechny cestující. Sedadla je možné posouvat v podélném směru nebo je kompletně sklopit.

LVqNvpSdQQo

4.) CITROËN Berlingo

Berlingo se vyrábí ve dvou velikostech. Obě jsou dostupné pro 5 i 7 osob. Verze M je o 35 cm kratší než verze XL. XL má delší zadní převis a delší rozvor. I osoby ve třetí řadě sedadel mají viditelně více místa na nohy ve verzi XL. Pořídit se dá kromě klasické nabídky i v elektrické verzi. Dojezd je okolo 280 kilometrů.

6 místné suv

6 místné SUV

SUV je z anglického Sport Utility Vehicle. Jde o osobní automobil, který částečně splňuje požadavky na terénní vozidlo, přitom kombinuje velký prostor a rodinný vůz. SUV stále ještě mívají jako památku na svůj terénní původ pohon 4×4.

Věděli jste, že… povinné ručení kryje škody pouze na vozech a majetku jiných? Pokud si chcete navíc pojistit škody na vašem voze způsobené např. srážkou se srnkou, vandalismem nebo krupobitím, sáhněte ještě po havarijním pojištění:

Spočítejte si havarijní pojištění NkEwjpK6kIE

5.) Seat Tarraco

Seat Tarraco je novinka na trhu, která umožňuje usazení až 7 osob. Sedadla jsou vyhřívaná vpředu i vzadu. Při třech řadách sedadel budete mít se sklopenou třetí řadou k dispozici zavazadlový prostor o objemu 700 litrů. Sklopením druhé i třetí bude objem 1.775 litrů. Druhá řada sedadel je posuvná. Dostupný je také ve verzi e-Hybrid, tedy že je možné baterii nabíjet jak ze sítě, tak při brzdění rekuperací. Pokud dojte výkon z elektromotoru, dopomůže benzínový motor. Dojezd na jedno nabití je až 55 kilometrů.

F1d4cJntx2M

6.) Audi Q7

I Audi má ve své nabídce automobil pro 7 cestujících. I u něj dbá Audi na bezpečnost. Setkáte se zde s asistenty odbočení, který kontroluje provoz v protisměru a aktivně zabrání střetu zabržděním. Dále pak adaptivní tempomat a asistent jízdy v jízdním pruhu. Jsou zde i kamery s výhledem do okolí, díky kterým máte kompletní přehled.

tLzU_tCvszc

7.) Nissan X-Trail

X-Trail je auto do města i do terénu. A je jedno, jestli ho budete mít v pětimístné nebo sedmimístné verzi. Zavazadlový prostor můžete pomocí sklápění druhé i třetí řady sedadel přizpůsobit vašemu nákladu. Klidně můžete sklopit všechna sedadla a mít jen dvoumístné auto s kufrem o objemu až 1298 litrů (po střechu). K dispozici jsou 4 místa s ISOFIX uchycením.

TlHYIWXrFXU

8.) Hyundai Santa Fe

Santa Fe je sedmimístné SUV. První generace tohoto SUV přišla na trh v roce 2000. Aktuálně je na trhu už čtvrtá generace, která je plná bezpečnostní výbavy a prostoru. Pro druhou i třetí řadu sedadel zůstává v tomto SUV dostatek místa. Druhá řada je sklopná v poměru 60:40. Do třetí řady se nastupuje posunutím sedadel ve druhé řadě stiskem tlačítka.

mjk4dk4U5Zs

9.) Škoda Kodiaq

Nesmíme vynechat ani českého zástupce. Kodiaq je SUV dlouhé 4,7 metru a má 7 až sedadel. Spotřeba je 5,3 litrů na 100 kilometrů s dieselovým motorem a sedmistupňovou převodovkou. Dostupný je zatím jen s benzínovým nebo naftovým motorem.

JpuIvjjvuOI

10.) Volvo XC90

Sedmimístné Volvo XC90 je exkluzivní automobil. I přes velikost neutrpěl design auta. Objem zavazadlového prostoru je 709 litrů. Nad cestujícími je panoramatická střecha, která poskytne spolucestujícím pocit volnosti. Nespornou výhodou je dlouhá životnost auta a jeho léty ověřená bezpečnost.

6 místný vůz

6 místné auto – ceny

Při výběru 6 místného auta vás může potrápit cenovka. Počítejte s tím, že od prodejců uslyšíte částky kolem jednoho milionu korun. Zkuste se podívat i po bazarových vozech. U nich se dočkáte přijatelnějších částek. Ceny 6 místných aut uvedených v tomto článku potom najdete zde:

Název vozidla Cena 6 místného auta od (včetně DPH)
BMW řady 2 Gran Tourer 1.021.800 Kč
Ford S-Max 1.151.900 Kč
Volkswagen Touran (verze Comfortline) 768.900 Kč
CITROËN Berlingo 795.000 Kč
Seat Tarraco 864.900 Kč
Audi Q7 1.864.900 Kč
Nissan X-Trail 899.990 Kč
Hyundai Santa Fe 899.990 Kč
Škoda Kodiaq 863.900 Kč
Volvo XC90 1.909.900 Kč

Podle čeho byste měli nové 6 místné auto vybírat? Pokud víte, že budete jezdit opravdu plně obsazeni, zkoušejte zadní sedadla. Na nich si ověříte, jestli bude jízda pohodlná pro všechny. Po prodejci chtějte zkušební jízdu. Auta jsou přece jen větší a je důležité, aby si byl řidič jízdou jistý.

Ze světa aut… by vás ještě mohly zajímat naše další články a tipy:

* Prasklé čelní sklo: Co dělat? Kolik stojí oprava a výměna?
* Kolik stojí výměna oleje?
* Jak vyměnit stěrače snadno a rychle?