Jak vybrat lyže pro nejmenší? Kolik vás budou stát?

dítě na lyžích

[obsahova-navigace]

Myslete na to, že lyže pro nejmenší mají být o 10 až 20 centimetrů kratší než samotný lyžař. To znamená, že lyže budou zhruba po bradu. Lépe se jim ovládají. Delší lyže jsou už pro dobrého a zkušeného lyžaře. Lyže pro nejmenší musí být lehké a pružné. Kvalitní lyže nabízí vyhlášené značky jako Atomic, Elan, Salomon a další. Lyže ze supermarketů zabaví a nejsou špatné na vyzkoušení. Tak tedy, jaké lyže pro nejmenší vybrat?

první lyžování

Lyže na zkoušku

Pokud chcete lyže jen pro několikahodinovou zábavu, můžete zkusit plastové. Nebude vás trápit, když je dítě poškrábe. Sehnat se dají za ceny o něco vyšší než kolik stojí boby.

Tip! Děti byste na lyže neměli pouštět bez řádného úrazového pojištění. Vyřídíte ho i pár kliky zde:

Úrazové pojištění od 160 Kč/měsíc

big foot lyže pro děti

Foto produktu: Sport365

1.) SULOV Big Foot

Tyto lyže jsou ze zcela jiné kategorie než ty pro dospělé. Na začátky, od kterých čekáte, že vám dítě možná lyže po pěti minutách sundá a nebude chtít jezdit. Jsou to lyže, u kterých vás nebude trápit, že bude malý lump jezdit na kopci za barákem, kde se objevují kamínky. Na klasickém svahu tyto lyže ale také uspějí. Jde o plastový model s nosností do 30 kilogramů. Délka je 42, 60 nebo 70 centimetrů.

lyže pro malé děti

Foto produktu: Feedo

2.) HAMAX Sno Kids

Tyto lyže Hamax jsou určené pro děti od 2 do 5 let, které se učí lyžovat. Jsou velmi flexibilní, uchycení paty můžete měnit a mít tak pevné upnutí pro sjezd, ale i volné na první běžkařské pokusy. Upínací systém je z řemínků a nastavitelného vázání a přizpůsobí se jakékoliv botě malého lyžaře.

  • Koupíte na: Feedo.cz s až 5% cashbackem

lyžování pro děti

Lyže pro nejmenší lyžaře

Pokud vaše rodina vyráží pravidelně každý rok na lyže, budete chtít i pro vaše dítě lyže, které se co nejvíce podobají těm dospělým. Z čeho můžete vybírat a kde tyto lyže seženete?

Víte, co je cashback? Cashback je služba, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět! Uplatnit ho můžete ve více jak 1000 eshopů a to jak na nákup lyží a vybavení, tak i na cokoliv dalšího.

lyže pro děti

Foto produktu: 4camping

3.) SPORTEN Kids

Pro začátečníky můžete pořídit lyže Sporten Kids. Dostupné jsou v délce 70-100 centimetrů. Jsou vyrobené z materiálů tlumících vibrace. Více zvednutá přední i zadní část z nich dělá univerzální prkna i pro průjezd hlubším sněhem.

lyže fischer pro děti

Foto produktu: Muziker

4.) FISCHER RC4 Race JR

Sjezdové lyže Fischer RC4 Race JR mají sníženou váhu a zvládnou si je nést i malé děti. Jako lyže pro nejmenší se vyrábí v délkách od 80 do 120 centimetrů. Základna je vyrobená z materiálů extra odolných proti opotřebení. Kontaktní plocha se sjezdovkou je zkrácená, oblouček tak vyžaduje daleko méně energie a celkově se provádí snáze.

lyže pro děti

Foto produktu: Mall

5.) SPORTEN Gangster

Co si budeme nalhávat, dětem jde především o obrázek, který na lyžích je. Červená barva pro pravého gangstera by u nich mohla mít úspěch. Rodiče potěší fakt, že jde o českého výrobce. Lyže jsou klidné, spolehlivé a bezpečné, drží na hraně. Dostupné jsou ve velikosti 70 a 80 centimetrů.

  • Koupíte na: Mall.cz s až 5% cashbackem

lyže pro děti

Foto produktu: Sport365

6.) ATOMIC Redster

Tyto lyže jsou vhodné pro děti okolo 5 let. Jsou vyrobené s extra pěnovým jádrem pro tlumení vibrací. Navíc jsou vyrobeny s vyšší ohebností a co nejlepší přilnavostí se sněhem. Oblouk tak děti vykrojí s minimem úsilí.

dětské lyže

Foto produktu: EndorphinRepublic

7.) ELAN Formula Red Quick Shift

S lyžemi Elan budete sledovat rychlé pokroky vašich dětí. A je jedno, jestli jsou začátečníci, nebo už mají nějaké zkušenosti. Tento model je v délkách 80-120 centimetrů. Lyže jsou celkově lehké a tolerují chyby lyžaře.

lyže pro děti

Lyže pro děti začátečníky, kteří už trochu vyrostli

Ani děti, které už opustily brány školek, nemusí být profíci. I školou povinní mohou stát na lyžích poprvé v životě. Jaké lyže vybrat pro ně?

Tip! Pokud jedete s rodinou na hory do zahraničí, nezapomeňte si také přibalit cestovní pojištění s připojištěním zimních sportů. Do pár minut si ho zvládnete zajistit zde:

Cestovní pojištění od 7 Kč/den

lyže pro děti

Foto produktu: 4camping

8.) ELAN RC Magic Jr

Tyto lyže jsou jak do začátků, tak i pro první závody. Boční hrany jsou speciálně rozšířené, což lyžím poskytuje extra stabilitu a snazší přenos síly od lyžaře na hrany. Tyto lyže jsou dostupné v délkách od 120 do 150 centimetrů.

dětské lyže

Foto produktu: Lyže Radotín

9.) K2 Juvy

Lehce ovladatelné, dobře točivé lyže K2 jsou ideální pro větší děti v jejich začátcích i prozdokonolování dovedností.

atomic lyže pro děti

Foto produktu: Mall

10.) ATOMIC Vantage JR II + C 5 Et

Nemusí být složité, aby si děti vypěstovaly lásku k lyžování. Dobře ovladatelné lyže Atomic Vantage jim v tom mohou pomoci. Tyto lyže mohou bez starosti využít na upravené sjezdovce i na sjezdovce poničené, případně na prašan.

  • Koupíte na: Mall.cz s až 5% cashbackem

lyže pro nejmenší

Lyže pro nejmenší – cenové srovnání

Zajímá vás, kolik byste si měli připravit na nákup všech uvedených modelů? S lyžemi pro nejmenší se vlezete klidně i pod 1.000 Kč, ale také můžete zaplatit i několik tisíc!

Lyže pro nejmenší Cena
SULOV Big Foot 300 Kč
HAMAX Sno Kids 1.300 Kč
SPORTEN Kids 4.500 Kč
FISCHER RC4 Race JR 4.700 Kč
SPORTEN Gangster 2.000 Kč
ATOMIC Redster 3.800 Kč
ELAN Formula Red Quick Shift 3.600 Kč
ELAN RC Magic Jr 5.900 Kč
K2 Juvy 6.000 Kč
ATOMIC Vantage JR II + C 5 Et 4.690 Kč

Už máte v nákupu jasno? Abyste na zimní dovolenou vyrazili s jistotou, že za vámi v případě nutnosti někdo stojí, zřiďte si úrazové pojištění. Není sníh to pravé ořechové pro vás? Milujete slunce, teplo a moře. Inspirujte se prohřátými zimními pobyty na pláži.